keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kesäinen lounas

(Tuure tarinoi): Äipällä on vielä tää viikko lommoo ja eilissäpäivänä oli nii hitokseen kuumakkii, nii myö lähettiin käymmään mummin kansa mökillä. Mukava oli kyllä uija ja juosta vripsiin perässä ku sielä rannalla ei ollu nii kuumakkaa. Kaiken lisäks joku oli piilotellu pihalle nameja miulle etittäväks.

Tiältähän löytyy heekkuja!


Mitä jäniksen papanoita? No hyvvii ovat kuitennii


Sittehä sitä pittää pyörriikkii ku kerta peräpiän
tuotteista on kyse

Siinä on lautanen. Alaha tarjoilla sitte muuta sapuskoo.

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Päikkäriaika




Nyt se pädi hiitteen ja päikkäreille

Aina suapi olla komentamassa…ZZZZZZZ

Tuureekkii vähä väsytti mökkipäivän jäläkkeen.
Ja Oskari nuokku seuran vuoks jalakopiässä.

Mikä oli? HEEEIIII, TULIKO ISÄNTÄ KOTTIIN!!!!

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Vanha tiskirätti

(Tuure tarinoi): Mökkilomat on nyt lusittu vähäks aikoo. Mie tulin kottiin perjantaiuamuna. Ja ihan tyhjjään talloon - tai oli ne kissat kuitennii kotona. Äippä rymys sitte iltapäivällä kottiin matkapakkaasin kansa. Oli ollu kuulema jossain linnassa hikkoilemassa ja kuuntelemassa oopperraa.

Äippä tuumi, että on Tuurella tainna olla hyvä reissu. Ainahhii hajusta piätellen. Mie kuulema haisin vanahalle tiskirätille. Kommeeks oli kuitennii kammattu.

Tännää mie sitte jouvuin heittämmään hyvästit hyville lomahaisuille ku äippä komenti miut pesulle. Sinne män tuas viemärriin hyvät hajut.

Kyllä kotonahhii on välillä iha kivvaa

Pesun jäläkeen mie piäsin pihalle turkkii
 kuivattelemmaan tulijaisiks suamani uuven kaverin kansa.

Leksa oli kansa joutunna pesulle -
ainahhii se haisoo jollehhii omolle. Josttain
kirppupaikasta se oli äipän mukkaan lähtennä.

Kesäseen pesuohjelmmaan kuulluu nurmikkokuivaus.

Ja sitte loppuköllötys.

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Terviisiä mökiltä

(Tuure tarinoi): Mie sanelin tän postaukksen sihteerikölle mökillä, jossa mie oon ollu kavereihe kansa lauvantaista asti. Äippä tuli minnuu kyllä jo hakemmaan kottiin, mutta ei sitte hennonna ruahatakkaa minnuu kaupunnin heltteesseen kärvistelemmään. Satu-tätikkii vielä tinki minnuu jiämmään seuramieheks ja podikaartiks tänne mökille. Nii äippä sai sitte ajella häkki tyhjänä kottiin takasi. Muutaman kuvan se kuitennii ennätti räpsästä miun mökkihommista.


Mie oon kuulkee uinu aika paljo. Satu-tätin kansa tai iliman.

Välillä pittää kuitennii käyvä rannalla kuivattelemassa.


Sitte voipi tuas ryllätä veessä vaikka pallon kansa.

Kyllä en lähtis vielä kaupunttiin. Onko pakko jos ei halluu?

Yks järkyttävä tappaus mökillä on ennättännä sattummaan. Miun rakas vrispii hävis! Sinne mie sen rantavetteen kaivoin ja sitte sitä ei ennee löytynykkää. Myö myllättii koko ranta ja käyttiin venneelläkkii  sitä ehtimässä. Tätä tarinoo myö olttiin Satu-tätin kansa äipälle kertomassa ja Satu-täti siinä näyttämmään, että tähän se vrispii hävis. Sitte se yhtäkkii riäkäs, että mikäs oranssi se hiekan seasta pilikottaa? Sehä olikii miun rakas vrispii! Voittako uskoo, sama hiekka oli monneen kerttaan myllätty ja kaiveltu eikä mittään löytynnä. Ja siinä se sittä oli. Ihme homma oli se.

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Lommailua

(Tuure tarinoi): Myö ollaannii nyt kaikki lomalla. Ja helteitä on piisanna. Männä viikon mie lommailin oikkein koirahotellissa eli Tassuparkissa. Ja kissat naatiskelivat luatuajasta Vallattomissa villoissa. Isäntäväki kruisaili sammaan aikkaan Pielisen ympäri.




Tais olla isäntäväillä ikävä karvanuamoja ku
ruokaseuraks Puukarin pysäkillä valihtivat tämmösen

Tää on joku öttömönkiäine

Kolilla äippä kerto olleesa kukkakevolla,
jossa oli hirmeesti hepokatteja

Kah, kakkara

Kaistale kansallismaisemmaa


Täs mie oon sielä hotellissa. Just piti pois lähttee
ku viereisseen kämppään tul ihana narttu, Viki

Kottiin piästyä äippä luki lehestä, jotta Kolin kansallispuistossa hihnassa kulukeville koirille jaettaan heinäkuun ajan nammii. Paljo sielä oli hotellissa koirrii ollukkii. Oisin miekii voinu olla. Ja pienenä poikana oon ollukkii. Äippä sano, että parempi miun oli tällä kertoo olla koirahotellissa ku oli nii helekutinmoine helle että meinasivat itekkii majapaikoissa läkähtyvä.

 Näis kuvis mie oon sielä Kolilla. Vielähhii isäntäväki oli keskennään tyrskinneet ku olivat muistelleet miten mie hotellin käytävälle telläsin kakit ja miten mie yksinnään häkkiin jätettynä osasin aukasta sen vetskarin ihan oikeeoppisesti ja männä äipän sängylle makkoomaan.