lauantai 3. marraskuuta 2012

Oskarin normipäivä

(Oskari tilittää): Mie oon tässä huushollissa pisimpään kouluttanu isäntäväkkee. Sen tautta miulla on ainahii yks tärkee tehtävä. Nimittäin uamulla miun hommana on käynnistee ruokkimiskone. Se männöö näin: Uamuruuvan aikaan myö koko karvajengi kokkoonnuttaan sikkeitä vetävän isännän ympärille. Tuure lupsauttaa pusun, Tyyne pörisee korvan vieressä ja mie painan tassulla ruokkimiskonneen käynnistysnappullaa (se on se uloke keskellä nuamoo, heti leipäläven yläpuolella). Avot ja kohta on ruoka kupissa. Äipällä käynnistysnappula on ussein epäkunnossa, sillä siitä kun painaa, nii kuuluu vuan "Nyt nukutaan vielä".

Ruuvan jäläkeen mie painelen takasin nukkummaan ja yritän suaha nukuttua päiväruokaan asti. Sillon oonnii tuas jo hirmee näläkä. Ylleessä mie yritän noppeuttaa ruuvanjakelua osottamalla ruokien sijainnin eli ruavin jiäkuapin ovvee (edit: saranapuolelta).

Sitten onnii tuas ettoneitten aika. Iltaruoka meillä syyvään kuulema yheksän aikaan. Mie tiijän sen siitä, ku mie alan hienovarasesti vihjailemmaan kurnivasta mahasta nii äippä aina sannoo, että ei oo vielä ruoka-aika, kello on vasta kaheksan, tunnin piästä vasta. Siinä ruokoo ootellessa mie suatan ajella ja kurmuuttoo vähän  pikkukissoo.

Iltaruuvan jäläkeen voipikkii sitten köllähtee mahasa viereen ja ruveta kahtelemmaan unnii. Siinä vaiheessa, kun huushollissa valot sammuu, mie suatan vielä esittee saalistuspervormanssin, tai sitten ajella ja kurmuuttoo pikkukissoo. Yöunille mie könyän äipän jalakojen piälle, Tyyne makovaa sitten isännän jaloissa.Välillä pittää muistoo kiäntee kylykee, ettei karvat mää lyttyyn

Jaksaskohan kurmuttoo Tyynee vai olla öllöttäskö vuan

Mie suan aika ussein unikavereita -
tahoimpa niitä eli enMyö hyspnotisoijaan siut:
Anna ruokaa, anna ruokaa

Näihi kuvviin ja tunnelmiin: Hyvvee halloveenia!

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

 2. (oho lähti väärältä tililtä)

  Ei oo totta! Te saatte ruokaa nuin monesti! Me ei saaha ku 2 kertaa päivässä! No ehkä jos ollaan oikein säälittäviä illalla, ni sitten just ennen petiä ehkä muutama raksu.

  Oli kiva lukee sun päivästä! Teillä onkin enempi meininkiä ku teitä on noin paljon!

  PS ei olla vielä löydetty sitä ruokakäynnistysnappulaa meijän ihmisestä Siinä on vaan "nyt nukutaan!" -nappuloita.

  VastaaPoista
 3. Mie oon kouluttanu isäntäväkkee jo yli 11 vuotta mm. ruokailukertojen määrässä. Yrittivät ne jossain vaiheessa vähentee kerrat kahteen, mut mie olin sitä mieltä, että saavutetuista eduista ei luovuta. Mie saan ruokoo vähän kerrallaan, enemmännin voisivat miun mielestä antoo. Nii, ja meillähän ei tarjoilla raksuja välipaloina, sillä miulla tulloo heti pissivaiva, kun vain raksuihin päin katonkii.

  Voiskohan tää ruokkimiskonneen käynnistysnappulan ongelmat liittyä jotennii erityisesti narttuihin. Meillä ainakkii äippä on muutennii nihilisti, mittään kivvaa ei sua ikinä tehä. Niimpähän!

  VastaaPoista
 4. Erinomaista toimintaa Oskari! Todella erinomaista.

  VastaaPoista