sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Juhannusjuttu

(Oskari tilittää): Myö olttiin reissussa - koko porukka. Vähä minnuu ihmetytti, jotta minne sitä nyt ollaan mänössä ku miekii piäsen mukkaan. Vierraasseen paikkaan mäntiin, mutta sielä oli tuttuja. Mie kyllä tavallisseen tappaan otin mummin uuven asunnon halttuun ja tutkin joka paikan. Sitte mie älysin, jotta sielähä oli toinennii kissa - TYYNE. Ei meistä ollu kavereita tullu neljän vuuvven miettimistauon aikana. Tyyne huuti miulle rumia ja mummilla mäni juhannus meitä huonneesta toisseen siirrellessä.

Nii, vaikka myö porukalla Joensuuhun lähettiinkkii ni ei myö koko juhannusta oltu samassa osotteessa. Äippä hokas jälestäpäin, jotta myöhä vietettiin juhannusaatto jokkainen omassa osotteessa: isäntä oli töissä, äippä oli kavereittesa luona, mie olin mummolassa Tyynen kansa ja Tuurella oli tuas joku vanitappaaminen omien kavereittesa kansa. Mutta mänihä ne pyhät näinnii.

Miks miut laitettiin tänne parvekkeelle?
Vähä jos Oskarille huusin nii mitäs sitte.
Tää on miun koti ja mie huuvvan tiälä
kenelle halluun.

Piti iha tulla kuuntelemmaan, mikä rapina
se kuulluu. Iha niinku joku ruapis ovvee.

Ei helekkari, nyt sieltä kuulu naukasu. Ei se Osku
oo tainnu minnekkää lähteekkää miun päikkäreitten aikana
 vaikka mie jo niin luulin.
Pittää iha kokkeilla, jotta onhan tässä varmasti
lasi välissä. Se hullu akka näkköö vahtoovan
ja huutelevan. Häntähhii sillä näkkyy männeen rikki.


Eikö myö voitas olla tuas kavereita?
Niinku sillon ennen vanahhaan.

Myö käyttiin äipän kansa uamulla aikasseen kahtomassa
uutta Ilosaarta. Kommee oli ilima, niinku miekii.

8 kommenttia:

 1. Sulla Oskari ei ole ainakaan ollut tylsää Tyynen kanssa seurustellessa 😸 Mitenkähän sen häntä niin oli mennytkin rikki 😹

  VastaaPoista
 2. Mjoo, kyllä oli melekis vuarallinen juhannus niinku niillä muumiloilla. Tyyne nyt on vähä semmone omanlaisesa. Mie luulen, että sitä vähä jänskätti ku juhannusvierraat oliki nelijalakassii ja sen tautta se häntäkkii mäni epäkunttoon. Tuureekkii se ensin läpsi tassulla nenille vaikka se tykkevvää siitä ku hullu puurosta.

  VastaaPoista
 3. Kai se sitten on vaan niin, että ei sitä voi kaikista tykätä, kissatkaan. Joo.
  Tuure, näytät tosi komeelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Likat nyt on tuommossii...
   Kiitokssii vuan kehuista. Aurinkolasit ois viimestelly miun tyylin, mutta äippä ei oo niitä miulle eelleenkkää suana hankittua.

   Poista
 4. Onpa mukavaa lukea teidän reissusta! Jännää taisi olla jokaisella. Tyyne tuntuu olevan normaali likka, ei naispuolisista koskaan varmaa voi sanoa millä päällä sattuvat olemaan.
  Tuure, sinä olet komea kuvattava! Ja pakko sanoa, että kyllä katitkin hyvin kuvissa pärjäävät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, Tyyne on vuan niin likka. Myö ollaan niin totuttu olemmaan kuvissa, varsinnii mie ja Osku. Tyyne kyllä osovvaa piän kiäntee pois ku näkköö kameran.

   Poista
 5. Ihana kuulla teistä pitkään aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihä tuo pitkäks piäs venähtämmään posttausväli. Jospa sitä nyt kesällä olis enemmän aikoo ja jaksua äipällä kertoilla meijjän kuulumisia.

   Poista