tiistai 21. tammikuuta 2014

Väärin lähdetty

(Tuure tarinoi): Viime aikona meilläpäin on ollu nii kylymä, että isäntäväelläkkii on varmaan piät paleltunna. Ne hölömäkkeet ei ossoo ennee lähtee kottoo oikeella tavalla. Yhtenä porttipäivänä ne mäni ulos meijän parraatiovesta ja siitä sitte jalan astumalla etteenpäin. Miun piti niille vähä ikkunasta huuvella ohjeita, että eihän nyt nuin lähetä. Toisella kerralla ne oli olevinnaan ovelia; mänivät ulos piätyovesta ja sitte jalan astumalla etteenpäin. Vähä meinasin myöhästyy ohjeitten annosta, mutta perrään sain kuitennii huikattuu, että tuas tuli viärä suoritus.

Miun mielestä oikee kottoo poistumistapa on sellanen, että ensin mie mään ommaan huonneesseen ja ku portti on lämästy kiinni, minnuu invormoijjaan, että isäntäväki lähtöö asioille, Tuure oottaa. Sitte männään ihan rauhassa ulos piätyovesta ja kohta ajettaan autolla miun ikkunan ohi. Semmosesta suorituksesta mie naksauttasin ja antasin namin.

TAKASI!TAKASI - KUKA UNOHTU?

Hyvä ihme kuitennii, ku pittää olla kovakallosta porukkaa.
Tuaskaa eivät ottanna mukkaan, vaikka astumalla lähtivät.
Elä nyt näitten kansa sitte.

12 kommenttia:

 1. Eläpä Tuure hättäele,nuin käypi mullehhii aena! Lasista suap vuan kahtoo ku mamma lähtöö asijoilleen.
  No piäsenhän sitä minnäe mukkaan joskus mutta tuota värin lähtemistä essiintyy meelläe. Immeeset on ootoja...
  Vuan on mukava ploki tämä teijän! Tykkeen kovasti ja mammahii tykkee,murrehan on just eekä melekeen :D No myö nyt savoks ja työ pohjos-karjalaks mutta kuitennii.
  Hyviä juttuja ja kuvia,ompa hyvä ku löövettiin tänne.
  terveesiä Savosta lähettää Iivari,määräkoera :)

  VastaaPoista
 2. No nii,het tul virhe! piti sannoo että VIÄRIN lähtemistä eekä värin,ee tuo nyt värj mihinkää lähe vuan nuo immeeset viärin :D
  (-Eepä ollu äetellä okulaarit piässä ku tuota kirjotti äskön)
  terv. Iivar

  VastaaPoista
 3. No, nyt sielä taitaa olla huastelemassa ihan oikee immeinen ja koera. Kyl miekii ossoon savvoo ku isäntä on sieltä kotosin. Loput meijän laumasta onnii sitte karjalaisii. Olipa hyvä ku löysittä meijät nii voijaan huastella jatkossakkii.

  VastaaPoista
 4. Se on just niin! Täytyy osata lähteä oikein, tulla oikein ja muistaa ruoka-ajat oikein. Helmi on niin samaa mieltä.

  VastaaPoista
 5. Miulle tuo lähtemisasia on kaikkein tähellisin. Kissat tuas pittää jämtisti kiinni ruoka-ajoista, mie en niinkää. Helemi taitaa hoitoo teillä sekä kissan että koiran hommat.

  VastaaPoista
 6. Ihmiset... Joopa joo. Hitaita oppimaan!

  VastaaPoista
 7. Merkillistä menoa! Koulutuksen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon kyllä yrittäny olla johonmukanen koulutuksessa eli huuvan perrään melekein aina jos eivät ossoo oikein lähtee. Ei ne vuan opi.

   Poista
 8. Terve Tuure ja kamut! Mittee teelle kuuluu? Joko on porukat oppineet mitenkä lähetään niinku pittää?? Mullae on nyt oma ploki. Löötyy osotteesta iivari-ilmaveivi.vuodatus.net Kääkeepä "kylässä"!
  Terv. Iivari Määräkoera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuhhau, Iivari! Myö jo käytiinni vähä kurkkimassa siun plokissa. Ompa mukava ku siullakkii on nyt oma ploki.

   Poista
 9. Hyvvee kamupäevee sulle Tuure ja muillehhii tassullisille sinne!
  toevottelloo Iivari

  VastaaPoista