sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kaikenlaisia lomia

(Tuure tarinoi): Meijän plokissa on ollunna viime aikona vähä hiljasta. Myö olttiin ensi lomalla; Mie olin Tassuparkissa ja sitte Satu-tätin luona, Oskari paratiisissaan Vallattomissa villoissa ja Tyyne mummolassa. Isäntäväki kävi sillä välin pyörimässä jossain Rivieralla.

Lomilta ku tulttiin kottiin nii muutaman päivän piästä Tyyne kävi tuas yhenäkin Oskun kimppuun. Osku säikähti sitä niimuanperusteellisesti, jotta piätti muuttoo saunnaan asummaan. Tyyne lähti sittä aika äkkii takasi mummollaan.

Männä keskiviikkona Tyynellä sittä oli elläinliäkärireissu äipän ja mummin kansa. Olivat kuulema puoltunttii kaivanneet verta sen pikkutassuista. Hyvin oli  alakkuun kärsvällinen ollu, mutta sittä oli pitänä laittoo jo koppa piähän. Äippä sano, jotta Tyyne oli sillo näyttäny iha sarjakuvahiireltä. Kuvia ei ollu ruahtinna ottoo. Liäkärille äippä oli sittä perästäpäin sanonna, jotta hiä ois jo Tyynenä tintanna mokommii vervarkaita. Verarvot ol onneks hyvät eli mittään trammaattista ei pitäs olla.

Joka tappauksessa Tyyne on nyt sairaslomalla kun sen selekärangasta löyty kippee. Ep...lep... no jottain lepsustautivakkii kuulema eppäillään. Tyyne onnii nyt sittä toistaseks mummin luona. Par viikkoo kuulema pittää kipuliäkettä ottoo ja sittä katottaan, mikä on tilanne. Tyyne jakssaa iha hyvin eikä niitä lepsuskohtauksiakkaa oo viime aikona ollu. Mie kävin Tyynelle eilen pitämässä seuroo ku isäntäväki oli toisen mummin synttäreillä Kuopijossa ja ihaha tuo hyvässä hapessa näytti olovan. Terviisiä laitto kaikille.

Ja vaamalla en tule tiältä pois ku se hullu akka on sielä.

Mooooiiii! Tiälläkös sie oottii. Mie jo
vähä ihmettelin, mihin sie oikkein hävisit.

Tarkistettaan vielä varmuuvenvuoks.
Juu, kyl se sie oot. Tutulle hajahttaa.

6 kommenttia:

 1. No voe tokkiisa! Sekö vuan tuas meenas riisipesäke ruveta kytemmää!?
  Mikkään sitä Tyyne rukkoo vaevannoo. Jos lie toellaa tuota lepsustaatija, sehä voep kuulema tehä tuommostahhii äkkiäkkäelyvä.
  Jospa selevijjäes asija äkkijä ja piäsis kottii elelemmää raahassa.
  Ilimanko ee oo teestä mittää kuulunna ku ootta lomalla ollunna. On kääty aena kahtelemassa tiälä oesko kuulumisija. Lomat on mukavija ja kottiimpalluu kansa :) Teetä on tiälä kaevattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tiällä kaikki kynnet pystyssä (paitsi ehkä Oskarilla), jotta Tyynen elo tulloo tuas normmaaliseks. Ei sillä mittää hättee mummonkkaa luona oo ku sielä vuan paijattaan ja lellittään. Kaikesta hyvänäpijosta huolimati sillä taitaa kuitennii olla meitä ikävä. Myö iha ilahuttii ku kerroit, jotta meitä on kaivattu. Plokikamut ne on parrautta.

   Poista
 2. Huh! Toivottavasti dropit auttavat ja Tyyne pääsee takaisin kotiin. Vaikka ei ne mummolatkaan huonoja paikkoja ole, ei ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummolassa Tyynellä on kivvaa ku suapi jakamattoman huomion. Kaiken lisäks kysseessä on semmonen vin-vin -tilanne: Tyyne hoittaa myös mummii, sillä ku on ollu viime aikona kaikenlaista surruu ja murhetta iha omiks tarpeiks.

   Poista
 3. Onpas teillä ollu monenlaista :-/ Toivottavasti ei ois Tyynen sairaus mitään pahempaa. Vaikka mummolassa varmaan onkin kivaa.

  VastaaPoista
 4. Iha hyvin se Tyyne nyt jakselloo, vaikka jottai kippeetä sillä onnii. Toivottaan nyt jotta liäkkeet auttaa eikä lepsustauvista kuitenkkaan ois kyse.

  VastaaPoista