sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Kyläluudat

(Tuure tarinoi): Miulla on vähä kiirusta pitänyt ku on ollu kaikelaissii hommii ja etustustehtävvii. Viime viikonlopppuna mie olin yökylässä Satu-tätin ja Jarkon luona. Sillo mie olin niihen mukana mehtähommissa. Vähäkö oli kivvaa. Eilissäpäivänä myö käyttiin isäntäväin kansa yhen äipän vanahan kaverin luona kylläilemässä. Kotona ennen lähttöö piettii infotillaisuus siitä, mitenkä kylässä pittää sittä käättääntyä. Aika hyvästi mie ohjjeet muistin vielä kyläpaikassahhii.

Tyynellähhii on mummin luona ollu kivvaa. Se on oma-aloitteisesti ruvenna kylättelemmään nuapurin mummon luona; heti livahttaa sen asunttoon, jos mummot erehttyyvät rappukäytävässä liijan pitkäks aikkoo juoruillemmaa. Ja sittä kiukkuvvaa ku kottii pittää tulla. Kuulu äippä sanovannii, jotta myö taijettaannii olla semmossii kyläluuttii Tyynen kansa.


Elä sie nyt puutu, ku mie
neuvottelen Muumin ja Masse-majanvan kansa
kumpi piässöö mökille mukkaan.
Leksa-leijona jo tiettää, ettei se piäse.


Mie en ainakkaa oo mikkää kyläluuta. Mie tykkeen olla omassa kotona.

No mittee? Tää on nyt miun paikka, ku Tyyne ei oo kotona.
Kyllä mie mahun tässä iha hyvi olemmaa. Ja enkä
mäne tuoho toiselle paikalle, vaikka miten villapehmuketta
siihe kassoisit.

Täs mie en oo oikkeissa mehtähommissa. Kuha jottain aikani
kuluks näpertelin ku käyttiin tännää isäntäväin kansa
pitkästä aikkoo Kulhossa mehtälenkillä. 

Eikö ookkii mukava ku tuli lopultahhii lunta muaha?
Miusta ainahhii on.

6 kommenttia:

 1. Mukavija on mehtäreessut. Kyllä on passanna sinun sielä pintellä ku on tuota luntahhii :) Ja oot piässy sittä kylässähhii käämää. Minen piäse millonkaa. Ku en ossoo muka käättäätyvä. Mistee nuohii sen tietää ku eevät vie millonkaa.Vaekka en oo kyllä nii ytyllä lähössäkkää.
  Tyyne on uatellu että suap kahempaekan herkut ku kääp kylässä välillä. Viisas tyttö :)
  Myö ollaan Oskarin kansa vissii siinä mielessä samallaesija että kotona on parasta. Vuan mikä nuista sinun kamuistas piäs matkaan sinne mökille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei myö isäntäväin kansa kovin ussein kylätellä. Satu-tätin ja Jarkon luona ollessa on sillä rintamalla vähä vilikkaampoo. Mie oon käynä niihen kansa kotipilleissäkkii. Ehkes mie oon siinä sittä oppinna olemmaan kylässä.
   Masse-majava piäs sillä kertoo matkkaan.

   Poista
 2. Siellä vaikuttaa elämä oikein lokoisalta! Toivottavasti Tyynekin voi jo paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on näin poikain kesken aika rento meininki. Tyynehhii alakkaa olla jo oma ihtesä ku kekssii mummin luona kaikenlaista ilikeyt... eiku virikettä. Ruokahhii kuullluu maistuvan tuas hyvästi.

   Poista
 3. Ootte kyllä Oskarin kanssa komee parivaljakko. Siinä pysyy mettä raivattuna, pihamaa kunnossa ja isäntäväki ruodussa, kun te laitatte tassuilla menemään :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myö nyt ollaan tämmössii peräkammarin poikkii, sannoo äippä. Mutta kiitos ku kommeiks meitä kehasit.

   Poista