sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Rankka päivä

(Tuure tarinoi): Eilen miulla oli aika outo päivä. Äippä sano, että se oli semmonen kerran elämässä päivä. Iivari kommenttipoksissa jo arvuuttel, jotta oiskoon miula ollu rehvit. Ku oiskii ollu! Sen sijjaan myö mäntiin semmosseen paikkaan, missä oli meleko kummallinen temppurata. Ei ollunna akiliitoa, ei. Se oli semmone rata, missä miun luonnetta kuulema testattiin. Kivvaa sielä oli se, että sielä oli paljo ihmissii ja miun kasvattaja Riittahhii oli sielä Affan kansa. Miula vähä kiirettä piti, että ennätin käyvä kaikkia vasten hyppimässä ja pusuttelemassa.

Äipän varta vasten ostama uus panta ei kelevannukkaa.
Piti lainata vermmeet järjestävältä seuralta.

Tässä äippä juoruvvaa miun asjoista tätille,
jota sanottiin tuomariks.


Sitte mie leikin sen tätin kansa lelulla.
(Kuva: Riitta Lumiluoto)


Mikähä helekutin ukko se tuolta tulloo?


Aijjaa, eihä tää mikkää ukko ollukkaa,
vaikka takki piällä onkkii,
(Kuva: Riitta Lumiluoto)

Mitäs tuola tapahttuu?
(Kuva: Riitta Lumiluoto)

Mikset sie heitä sitä keppii? Mie voisin käyvä sen hakemassa.
Vai uhkkailet sie minnuu ja äippee? Elä kehtoo, kiva oot kumminnii.

Äippä! Männään kottiin, miust tää ei oo ennee kivvaa.
Etkö sie hyväihminen kuule ku meitä ammuttaan.
Temppuraalta mie sain ihan hyvät pistteet (155) ku kaikki muut paitsi tuo ampuminen oli plupsalla. Parraimmat pistteet mie sain luoksepiästävyyvestä. Sen mukkaan mie oon hyväntahtonen, luoksepiästävä ja avoin. Miut kuitenniin miäritelttiin laukasualttiiks ja sen tautta miun testi oli hylätty. Äippä kuitennii sano, jotta elä oo kuule milläsikkää, myö ei mittää tuloksia tarvitakkaa ku ei tykätä näytelmissä käyvä esiintymässä eikä muotovalion tittelivä havitella. Mielenkiintosta tiettoo kuulema suattiin kasvattajalle ja omallekkii väille miun sielunelämästä ja että mualimanparraana koiranpoikana voin eelleen jatkoo elämeeni.

Kottiin ku tulttiin nii mie pyysin äipältä tuas kerran tätä uutta nallee, jonka äippä kanto kottiin jostain kirppupaikasta jo kotvan aikoo sitte. Nyt mie sen sitte sain ja mie heti sille kerroin, mitä miule oli uamupäivällä tapahtuna.

Usotsie,  Puh, jotta tää tarina on tosi?8 kommenttia:

 1. No ohoh! Empä oes osanna arvatakkaa että tuommosessa mänössä olit matkassa. Kaekennäköstä ukkoo ja valeukkoo...voe taati tokkiisa.
  Kuha ee vuan nyt äettii tuommosesta innostus ja laakkuttas minuttii jonnehhii testii....
  Minkätähe sinut pitj tuommosseen viijjä ku tietäähän kaekki että oot hieno koera?! Ja tuonnii hyväntahtosuuvven näkköö jo nuamasta :) Äet sano että minnäe oon jonniissortin laakasualtis. Ku kuulema ee paljoo tarvihe yllykettä ku laakijjaa hepulj. Vuan ee taenna se sitä tarkottee sielä kokkeessa... :D

  VastaaPoista
 2. No veipä se sut paikkaan. Mistä tuolla nyt tietää pitääkö istua vai seistä vai juosta kun kukaan ei taida kertoa? Tuli mieleen meidän koirakamun karhutesti. - Pepsi

  VastaaPoista
 3. Tottakai oot hyväntahteoinen ja luoksepäästävä, näkeehän sen jo naamasta. Moista testaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miusta kaikki immeiset vuan on niin mukavia. Äippä vei miut testtiin ku miun velipoika ja siskolikkakkii on testissä käynneet. Kasvattaja-Riitta tuli iloseks ku meijän kaikkien sielunelämä on nyt tutkittu. Sitä ku kiinnosttaa nää perriytymisjutut ja muut semmoset asjat.

   Poista
 4. Oot kyllä semmoinen hyvän tuulen lähettiläs :-). Ja nalle <3 on kyllä tärkeä olla jokaisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mie joka päivä yritän muisttoo häntee heiluttoo ja nuamoo virnneesseen viäntee. Puh-nalle on nyt miun paras kaveri. Ja Masse-majava toiseks paras.

   Poista
 5. Mulla on samanlainen Nalle Puh. Karhuja mulle onkin kertynyt useampaa kokoa, ja kaikille on käyttöä ; ) Yksi Disneyn alkuperäinen Puh on minun ykköskaverini. Onpas sulla Tuure mukavat kissakaverit. Minun Palvelijatar sanoo, että olet tosi komea ja tomeran näköinen ilopilleri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve vuan Párek ja mukava ku tulit tänne plokkiin meitä moikkoommaan. Puh-nalle on kyllä kiva ja siltä on lysti ottoo aina paita pois piältä. Männööhä nuo kissat kavereina paremman puutteessa. Kiitokssii vuan kehuista - iha tässä nuama punehttuu.

   Poista