sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Iha metässä

(Tuure tarinoi): Meillä on viime ajat männy iha ite eesttään. Isäntäväki on vuoronperrään tullu ja männy ja laukkuja ja kasseja on pakattu ja purettu. Onneks Satu-täti kävi minnuu viime viikolla yhtenä iltana hoitamassa. Se leikkas samalla kynnet ja pisti turkin nätiks.

Viime viikonloppuna ku oli vielä nätti syksy myö käyttiin äipän kansa metässä. Ja ollaan myö muullonnii käyty metässä, se ku äipän miestä tuulettaa piätästä liijjat työasjat pois. Mie tuas tykkeen juosta metässä muuten vuan. Melekis joka kerta äipällä on ollu kottiin tullessa jottain pussija tai purkkija, joissa on jottain siennii tai marjoja. Niitä on sitte pakkasseen survottu jotta kohta ei miun ruuvvat mahu sinne ollenkkaa.


Mitä varte tässä pittää nyt posseerata?

Hirmmeesti isoja puolukoita. Pakko kerätä kuulema kerätä,
vaikka ei ennen oo niistä tykättykkää. Nyt tehttiin Pulmu-
puolukoita, mitkä männöö alas kakistelemata.Mie tässä sankon täyttymistä ootellessa tien ommii hommii.

Välillä ku aika alako käyvä pitkäks äippä heitteli nameja pitkin mehttee.
Mänihä siinä muutama minnuuttii ehttiissä.
 

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Kyllä sun kelpaa, kun pääset ihan oikeaan metsään. Minä käyn vain tuossa meidän pikku metsikössä pyörähtämässä. Tosin osaa tuo ihminen sinnekin eksyä, ja lenkistä tulee pitempi kuin uskoisikaan. Meillä on pakastimessa mukavasti puolukoita,kun ostettiin tutulta kukkakioskin pitäjältä. Suppilovahveroita saatiin lahjaksi toiselta tutulta. Tietävät tutut ettei 70v Palvelijattareni metsään lähde könyämään.Ikä on hyvä tekosyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toillannii miustahhii metässä juoksentelu on iha parrautta. Tänä vuonna noita puolukoita on meijjän lenkkimetissä niin paljo että alakkaa tympimmään ku äippä vuan yksillä sijoillaan kykkii niitä kerreemässä. Ei tuu lenkille pittuutta vaikka tuntitolokulla metässä oltassii.

   Poista
 2. Minä jo uattelin että minnekkä seon kamu hävinnä ku ee mittää kuulunna aekoehin. Seon tuo immeesten kiire kyllä semmosta ettee sille koerapoeka paljoo mittää maha. On tullunna jollonnii huomattuva omakohtasesti:)
  Vuan mukavata on metässä kuleksija. Jos ee niitä hirvikärpäsijä oo. Teellä ee taejja niitä liijjemmi olla ku oot malttanna yhessäkohen posseerata ja kepukan kansahhii pellaatuva? Vuan mittee ne semmoset Pulmu-puolukat on?? Myöhhii ku suatiin puolukoeta ni suattas kokkeella. Mukavata syksyjjatkoo koko sakille sinne! Mahattako näehen sulliin aekaan käävvä tiälä Savossapäen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiälähä myö ollaan oltu - tai ainahhii mie ja Oskari - muut meillä asuvat on rampanna vuoronperrään millon missää. Ja sitä lajjii riittää vielä ainahhii ens kuu. Tänä vuonna ne hirvveet kärpäset olivat yllättävän lyhyen ajan riesana - minne lie hävinneet ku ei oo hoikotvalleen riesana pörränneet. Mie oon sivusta kahtonna, jotta äippä on tehnä niitä Pulmu-puolukoita silleen, jotta ensin on survona silleen hellästi puolukoita ja sitte heittännä Pulmu-sokerrii perrään semmosen 250 - 300 rammoo kolomen litran sankkoon. Sitte hämmennettään ja annettaan tekkeytyvä vuorokauven ajan viilleessä ilimanalassa. Välillä aina hämmennettään, jotta sokuri sullaa puolukoihe sekkaan. Miekkii sain maisttoo ja iha hyvvee oli. Mielellään tultas tuas käymmään, mutta sulista en ossoo sannoo.

   Poista