sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Metsäretki

(Tuure tarinoi): Tervevuan pitkästä aikoo. Meillä on ollu koko syksyn nii hirmeesti kaikenlaista - tai isäntäväillä on ollu, jotta ei oo keretty plokkiikkaa pittee. Jospa myö nytte sitte yritettäs tormisttautuu ja kerttoo kuulumisia vähä useimmi.Isäntäväki on opetellu tulen kanssa lämmittämistä.
Minnuu on välillä vähä jänskättännä, mitenkähä
siinä oikkein käypi. Kyllä ne nyt alakkaa jo vähä osata.Joko pittää lisätä puita pessään?
Mie voin auttoo.
Lenkit on ollut tiälä huonompia ku entisellä pesällä. Ei oo piässy mehttään, eikä varsinkkaa vappaana oo suana viilettee. Eilissäpäivänä ku kerrannii isäntäväki oli valosan aikkaan normmaalisesti kotona nii lähettiin koko porukka, paitsi Oskari, kahtelemmaan uusia huudeja vähä etemppee.

Nyt pitäs sitte piättee mihinkä suunttaan lähettään.

Aijjaa, niimpätietennii... ensin otettaan kuva,
missä näkkyy Puijjo.

Eikö myö jo voitas lähttee sinne mehttään?

Tiälä  metässä on kuitennii vähä erilaista ku entisen pesän huudeilla,
vaikka tiällähhii näkkyy puilta jiäneen parta ajamatta.

Kah, outo valoilimiökkii näyttäyty pitkästä aikoo.
Olipa hyvä ku kerittiin sekkii ihme nähä.

8 kommenttia:

 1. Terve Tuure! Onpa kiva lukea kuulumisianne. Korskeat tulet näyttää olevan siellä. Sinä se olet aina yhtä komea ja valokuvauksellinen ilmestys. Ja hienot on maisemat. Valinnan varaakin on lenkeillä että mihin suuntaan lähtisi. Eikös Oskari ulkoile lainkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eekäku tässä vasta harjotellaan tulen tekemistä muutamalla kalikalla. Nyt osattaan jo leivinuunissa polttoo kommeesti isompiakkii halakoja. Kommeet tiälä kyllä on maisemat ainahhii veen iärellä. Oskarrii myö ei lenkille huolita, se ku on semmonen kivireki. Osku käpsehtii kotipihalla sillon ku käpsehtii ulukona.

   Poista
 2. Hyvältähän nuo maisemat näyttää sielläkin. Tuota valoilmiötä ei oo liiemmin näkynyt, joten kaikki irti joka hetkestä! Ihanaa talven odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tiälä iha hyvviikkii maisemmii. Metät vuan on yhtä rytteikköö. Toista oli entisessä kotona pinkasta Kulhon tai Onttolan kankkailla. Lunta tiälä kyllä ootellaan ku on nii juukelin pimmeetä iha kotipihassakkii.

   Poista
 3. Kipinämikon tehtävä onkin tärkee, kuoma. Eiköhän sieltä ala uudet polut ja mettät löytymään, jahkas pääsette tutkimusmatkojen alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivommukkaa myö piästään jatkossa enemmän tutkimmaan paikkoja ku alettaan paremmin asettuu aloille. Nyt on ollu joka viikolopulle jottain muuta touhuttavvoo tai sitte on satana vettä, ettei oo tutkimusmatkoja pystytty tekemmään. Teille on kuulema tulossa pikkusisko. Onnee tai osanotto - ihan suatta valita mieleisen vaihtoehon.

   Poista
 4. No onneks on nyt taenna sitä lunta tulla sinnehhii vähä valostammaan. Ja löötynnöö niitä mukavija lenkkimehtijä lisseehhii. Eekös sielä Puijollahhii kuulema meleko hyvät polut oo? Iha on mukavannäköset nuohhii rantamaesemat.
  Aekasa se varmaannii kestää ennenku sitä kunnolla kottiutuu. Ja sennii tulempion oppii :) Jospa se siitä teejjännii immeesten elämä raahottuu että jollonnii jootasitta tiälläe käämään. Niihhän tuo on tiälläe ollunna melekosta hievettä nuilla. Vuan eeköpään tuota siitä raahallisemmaks muuttune :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä tiälä nyt valakkeeta tulloo taivvaantäyvveltä. Ja viikonloppuna sullaa kuulema sitte pois. Oommie kerran piässy äipän kansa Puijjolla käymmään, mut myö ei oltu ku vähä aikkoo ku piti lähttee sitte hakemmaan isäntee töistä. Viime päivinä mie oon kuullu ku isäntäväki on huastellu, jotta millonkaha sitä lähettäs Iivarin luo. Äippä tais tulla luvanneeks jotta sulanmuan aikkaan käyvvään. Ei tuo taijja vielä mua rouvassa olla ja jos kohta lumettii vielä pois sullaa nii luppaus voijjaan pittee. Mie käsken äipän vaikka soittammaan äetille, jotta voijjaan räknäillä aikatauluja yhtteen.

   Poista