tiistai 26. joulukuuta 2017

Joulu tuli ja mäni

(Tuure tarinoi): Joulunaika alako tänä vuonna älyttömän mukavissa merkeissä. Myö nimittäin lopultahhii eestyttiin lähtemmään miun plokikaveri Iivarin luo kylättelemmään. Kyllä meillä oli hauskoo ja yllätettiin isäntäväit kunnolla ku ei illistelty toisillemme paljos ollenkkaa vuan kaikki män iha hyvästi. Täähä olikkii jo kolomas kerta ku myö Iivarin kansa tavattiin nii kyllä kait myö ollaan jo vanahat tutut ja hyvät kaverit.

Mukava oli tavata Iivarin nuor emäntä ukkonneenkkii, joka muuten otti nää kuvat Iivarin luona.

JIHAA! Iivarin pihassa oli tilloo pintellä. Ja miehän pinttelin
ku en oo pitkilleen piässy vappaanna viipottammaan.

Kaksinkäsin saivat viskkoo miulle lumipalloja hankkeen
ja mie poika hain - tai ainahhii juoksin niihen perrään.

Kuule, Tuure-kamu, miulla alakkaa vähä hiuko olla.
Pitäskö pittee namin kerjjuutauko?

Kato, Iivari, ollaan tälleen nuama peruslukemilla ja
näytellään näläkkiintynneitä

Tshihhii - ei pystyeikykene. Tiälä siun luona on vuan
nii kivvaa että ruppee iha väkisten nakrattammaan.

Iivari oli miulle paketinnii laittanu, mutta sen mie sain avata vasta jouluuattona.

Mitähä se Iivari on tänne pakettiin piilottanna?

Tänks, kamu! Tosi hienot lahjat. Luuta aloin
heti järsimmään ja Hiirukkii on nii kiva,
jotta se piäs jo miun kansa sänkkyyn nukkummaa,

Jaa, miulle oikkein yks paketti. Kiitos nyt tästähhii vähästä.

6 kommenttia:

 1. Teillähän on ollut hyvät treffit! Mitäs Oskarin lahjasta löytyi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niillä ilimmeisesti ollu kivvaa sielä Iivarin luona kun olivat niin tohkeissaan kottiin tullessa. Miun paketissa oli kurmeeruokoo, nii hyvvee jotta nuolin kupinnii iha puhtaaks.

   Poista
 2. Iivarilla on mahtava piha juoksennella. Ja upeita loikkia teitkin siellä, kamu. Juoksenteleeko Oskari koskaan vapaana siellä kotinurkillaan? Olisi se tosi mukavaa,jos olisi ikioma piha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toillaannii, Iivarin pihalla oli mukava pintellä ja möyhytä hangessa. Äippä ku on semmonen hermoheikko, jotta se piätti jo yli kuustoista vuotta sitte, jotta Oskari ei omia polokujjaan vappaana kuleksi. Muutaman kerran Osku kyllä on ottanna ommoo lommoo, mutta on aina tullu ruoka-ajaks kottiin takasi.

   Poista
 3. Kiitos vuan ku kävittä! Olj mukavata.Meejjän sakilla kaet olj nuamat hymyssä pitkän aekoo ku olj nii mukavata teejjän sakin kansa.
  Ja mukava että tykkäsit tuosta Hiirusta.Tolokusti koetin olla äetin apuna niitä paketoemassa. Nii iha että äetiltä meenasj jo hermo männä :)
  Piäsittä vissiinnii iha hyvästi kottiin vaekka olj sempäevänen myräkkä sillon?! Toevottavasti nähhään tuas pikapuoliin uuvvestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokssii vuan kestityksestä ja on meillää monta kertoo muisteltu, jotta miten mukava sielä Iivarin luona oli käyvvä. Kottiin kyllä piästtiin vaikka välillä piti käskopelolla äipän ajjoo ku lunta tuli vuakasuorraan ja lasinpyihinkkii jiäty just pahimmoilleen. Kyllä myö varmasti tullaan ens vuuven puolella ja ussemmannii kerran kun nyt näin lähellä ollaan olemassa.

   Poista