keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Onnea Suomi 100!

(Tuure tarinoi): Tännään on kuulema juhlapäivä. Isäntäväkikkii meinas olla lähössä kahtommaan jottain parraattii keskusttaan. Eivät sitte lähtenneet ku älysivät jotta sielä on varmmaan muutama muukkii. Sen sijjaan myö juhlistettiin Suomi-neijjon synttäreitä käymällä kävelyllä Leväsen lammen ympäri. Ja parraati katottiin sitte porukalla kotisohvalta.


Aijjaa, koivu ja Suomi ne yhtteen soppii.
ÄIPPÄKATO! Mie oon hornetti.

Suomi on tuhanssiin sinisten vesien mua. Miun takana
on yks niistä, vaikka onnii tällä hetkellä valakonen.

Vesteemalla jatkettaan. Suomen kessään kuulluu
äipän mielestä laineihen liplatus laiturilla.
Sovittiin, jotta tiälä käyvvään sitten kesällähhii.

Miun esi-isät on kotosin Islannista. Sitä sanottaan tulen
ja jiän muaks. Mie halluun kunnioittoo miun juuria näillä jiäpuikoilla.
Terviisiä kuitennii Kerimäille miun syntymäkottiin.Oikkein hyvvee ihtenäissyyspäivee kaikille kamuille! Erityisesti mäykyille, joille ihtenäisyys- tai itepäissyyspäivä on myös oma juhlapäivä.

4 kommenttia:

 1. Oletpa Tuure tosi komea ja ylväs rotusi edustaja. Kyllä sinua kelpaa kuvata miltä kantilta tahansa! Kivaa, että huomioit meidät mäykyt ;) Niin se tuppaa olemaan, että itsepäisyyspäivää tässä vietetään (sopii minun Palvelijattareenkin, vähän on samaa vikaa senkin luonteessa).
  Katsellaan linnanjuhlia ja nautitaan illasta. Kivaa, että meillä on satavuotias itsenäinen Suomi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitokssii vuan kehuista. Mie en oo itepäinen mutta äippä on. Ja Oskari. Se ku jottain piättää nii siinä ei komenteluja kuunnella.

   Poista
 2. Meellä määkyillä seon ollunna se kansallispäevä. Minnäe julistin sen virallisesti eelissäpäevänä :)
  Telekkarista myöhhii katottiin sitä parraatija ja sittähän se kahtominen jatku linnajjuhlilla. Hyväihmetokkiisa... kyllä on kuule äetillä huomenna muutae punasta ku nuhanokka ku on istunna tuntisotalla :D
  Kyllä meellä on kaanis ja hyvä mua. Ja kommeet koerat tiälä satavuotijjaassa kotj´muassa.
  Suahaan olla kiitollisija että vappaasti suahaan ellee tiälä. Taekka no melekeen vappaana ku aena on se panta kaalassa. Vuan kuitenniisa.
  Hienot kuvat on äeppäs tuas ottanna! Mukavata illajjatkoo sinne teelle!

  VastaaPoista
 3. Tiällähhii on telekkarin iäressä läsötetty koko ilta. Äippä tursunna veet silimissä millon millekkii ylilennolle ja vinlantialle. Se ku on vähä semmonen... Kyllä miekii tykkeen olla tiälä Suomessa. Vappaana voisin kyllä enemmän juoksennella.

  VastaaPoista