keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Terviisiä mökiltä

(Tuure tarinoi): Mie sanelin tän postaukksen sihteerikölle mökillä, jossa mie oon ollu kavereihe kansa lauvantaista asti. Äippä tuli minnuu kyllä jo hakemmaan kottiin, mutta ei sitte hennonna ruahatakkaa minnuu kaupunnin heltteesseen kärvistelemmään. Satu-tätikkii vielä tinki minnuu jiämmään seuramieheks ja podikaartiks tänne mökille. Nii äippä sai sitte ajella häkki tyhjänä kottiin takasi. Muutaman kuvan se kuitennii ennätti räpsästä miun mökkihommista.


Mie oon kuulkee uinu aika paljo. Satu-tätin kansa tai iliman.

Välillä pittää kuitennii käyvä rannalla kuivattelemassa.


Sitte voipi tuas ryllätä veessä vaikka pallon kansa.

Kyllä en lähtis vielä kaupunttiin. Onko pakko jos ei halluu?

Yks järkyttävä tappaus mökillä on ennättännä sattummaan. Miun rakas vrispii hävis! Sinne mie sen rantavetteen kaivoin ja sitte sitä ei ennee löytynykkää. Myö myllättii koko ranta ja käyttiin venneelläkkii  sitä ehtimässä. Tätä tarinoo myö olttiin Satu-tätin kansa äipälle kertomassa ja Satu-täti siinä näyttämmään, että tähän se vrispii hävis. Sitte se yhtäkkii riäkäs, että mikäs oranssi se hiekan seasta pilikottaa? Sehä olikii miun rakas vrispii! Voittako uskoo, sama hiekka oli monneen kerttaan myllätty ja kaiveltu eikä mittään löytynnä. Ja siinä se sittä oli. Ihme homma oli se.

8 kommenttia:

 1. Huh. Onneksi löytyi! Näillä keleillä varmasti moni muukin viettäisi päivänsä rannalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä etteivät jo pelastuslaitosta hälyttäneet paikalle. Loppu oli kuitenkin ihmeellinen ja hyvä. Kyllä oli itse kenenkin mukava viettää päivä rantalomaillen, vaikka koiraa en mukaani saanutkaan.

   Poista
 2. No kato Tuure, jos se sun rispiis kävi uimiskelemassa välillä, piti niiku kesislomaa välillä ja palas sitten takas. Rispiipelit on poikaa. Tykätään. Sulla on ollu ihan aa-luoakan loma. Hianoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vrispii oli varmaan hyvin ansaitulla jäähyllä, sen verran on ahkerassa käytössä ollut. Koiranarvoista lomaa Tuure on saanut mökillä kavereittensa kanssa viettää. Ihan kateeksi käy.

   Poista
 3. Voe kamu hyvä mikä kerrassaa mahtava loma sulla! Ja varmaannii herkuilla vielä hööstettynä :) Onneks lööty se sinun rispii! Oekee hyvvee lomajjatkoo sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä on koiran ollu helteessä köllötellä laiturilla ja välillä pulahtaa uimaan. Ja hyvässä seurassa vielä. Vrispiitä vahditaan nyt haukan lailla, ettei pääse uudelleen häveyksiin.

   Poista
 4. Kyllä on nyt hyvä vuffen olla maalla ja rannassa. Miekin pyrin aina rantaan ku pääsen. Vähän hankalamman matkan päässä, mutta sieltä se löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä muuta virka! Olishan se lähennellyt eläinsuojelurikosta, jos olisin Tuuren mukanani kotiin raahannut.

   Poista