tiistai 17. helmikuuta 2015

Lunta ja jäätä

(Tuure tarinoi): Männä viikolla vietettii meijän lemppariohjelmassa äijäviikkoo. Miekii siitä sen verran isn...inspr...intouvuin, jotta lähin isännän avuks lumitöihi. Lunta tiälä on tänä talavena piisanna iha eri malliin ku esmerkiks männä talavena.Ei oo vielä tarppeeks... kolloo vua lissee

Tänä talavena mie oon suana pelata tuas kukkulan kuningasta

Eilissäpäivänä äippä piäs immeisten ajoissa töistä. Kottiin tullessaan se hokas, jotta sitähä taijettas keritä päivänvalonaikkaan lenkuroimmaan. Iha ekstempurallaa piäjyttiin sitte jiälle. Oli muuten aika kiva lenkura, vaikka en irti piässykkää piästelemmää.

Männään, männään vuan, kyllä se jiä
jo meijät kestää

Sinne jiälle oli pystytetty postiluatikoita.
Postit luvin tarkkaan ja itehhii laitoin muutaman piimeilin.

Äippäkö persjalakane?
Samalainen koipeliini näyttää olovan ku minnää.

6 kommenttia:

 1. Sulla oli hauska kertomus Tuure jäällä kävelystä! Ja ihan kukkulan kuninkaaksi olet päässyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jiällä oli kyllä pitkästä aikkoo aika kivvaa. Vielä enämpi kivvaa ois ollu, jos äippä ei ois roikkuna hijasteena narun piässä. Isäntä on kasanna miulle kukkulan, jonka piältä on hyvä pittee vahtia.

   Poista
 2. Todella hyvä talvi teillä! Ja erittäin ajattelevaista väkeä sillä suunnalla kun kerran postilaatikoitakin laittavat järven jäälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläjomuutavirka, Mamma. Tänä talavena meillä on piisanna lunta ja pakkastakkii. Miust oli kansa aika hyvvee asiakaspalavelluu se, että jiällä oli viestintäyhteyvet kunnossa.

   Poista
 3. Jopas jottae. Ihanko on postjlootat jiällähhii?!
  Mullon kuule kansa semmonen kukkula tuossa pihassa. Vuan pahhaan paekkaan sen laettovat ku ee siitä tielle niä. Oes pitännä olla ihtesä sanomassa.
  Hyvä ku oot sinä piässy neovommaa että ossoo isäntä tarpeeks lunta ottoo. Ee passoo antoo niihen ominnokin tolskata. Siitei tule kuvallista kuitenkaa. Oon nähnnä.
  Äejjäviikko on varmaa mukava viikko :) Pitäsköö minun järjestee semmonen tännehhii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii oli kuule hyvä palavelu sielä jiällä, jotta olivat pitkin matkkoo laitelleet postilootia. Ja hyvä oli niistä postit lukkee ja omat jättee toisten luvettaviks.
   Miulla tuo vahtikukkula on keskellä pihhoo. Vuan missähä olis, ellen olis ollu isäntee neuvomassa kollauksen kansa.
   Kannattaaha se äijäviikko järjestee, varsinnii jos luutarjonta sen kunniaks lissii.

   Poista