sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Rannalla

(Tuure tarinoi): Myö käyttiinnii eilissäiltana pitkästä aikoo Kuhasalossa lenkuroimassa. Se on semmonen paikka missä mie pienenä poikana kävin usseinnii mehtälenkillä. Yli pitkäaika sitte äippä sai kuitennii tarppeekseen sielä käymisestä. Sielä ku tapas lenkkeillä yks äm täti koirasa kansa. Ei siinä mittään suapiha sielä lenkkeillä. Mutta ku se piti sitä koiroosa irrallaan ja iliman valavontaa. Viimonen pisara äipälle oli se ku se hurtta kävi miun piälle - ihan iliman mittään varotusta - tuli iha kirijaimellisesti puskista. Eikä koiran emäntee näkynä pitkkään aikkaan mailla ei halammeilla.

Tällä kertoo liikkeellä oli vuan mukavvii kulukijoita ja kaikki mahuttiin hyvästi luontopoluilla kulukemmaan. Koirattii oli kaikki kiinni ja muutennii kohtelliaita toisilleen. Suatettaan ehkä käyvä tuas uuvemmannii kerran Kuhasalossa.

Äippä! Tässä ois siulle niitä siennii.
Etkös sie niitteen perrään näin syksysin oo.

Rannalla ol hyvä laijunttoo. Hyvvee ol heinä.

Tuuli oli aika kova, mutta mukavan leuto.

Niihä tuo mukavasti aurinkohhii paisttaa.

No, nyt ei tule korvvii, vaikka miten siinä
hoet jotta "missä korvat". Pijän näitä välillä tälleen.

Mitä!!! Satuko!!! Voe kehveli, nyt se äippä sai huijattuu
miulta korvat essiin. Mihin tästä voipi valittoo?

8 kommenttia:

 1. Oot sinä Tuure kyllä komea koira varsinkin korvien kanssa! - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kiitosta vuan! Sitähä se äippähhii yrittää sannoo, jotta korvat ylläällä oon vähä viksumman olonen ku korvat piätämyöten nuoltuna.

   Poista
 2. Ei ole kivoja sellaiset yllätyshyökkäykset ja holtittomat koirantaluttajat. Hyvä, että tällä kertaa oli mukavaa sakkia liikkeellä.
  Hihi, että osasikin se äippä juksata sulta korvat esille, Tuure. On ne joskus juonia, mokomat. Mutta kyllä näytät hyvältä kaikissa kuvissa. Taidat aiheuttaa sydämentykytyksiä likoille raitilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Männä vuosina sielä luontopolulla oli iha villinlännenmeininki mitä koirriin tuli. Äipän kummipojaltahhii yks musta lapratoori oli vienä kinkun leivänpiältä ku olivat iha rauhassa istuskelleet evästelemässä. Eivätpä muute nekkään männeet Kuhasalloon toista kertoo, kummipoika ku on koko ikäsä pelännä koirrii, ei ainakkaa peleko lientynnä tuommosen tempun jäläkkeen.

   Poista
 3. Ompa mukava päevä sulla sielä ollunna:) Onneks ee sielä ennee semmosija muorija oo jotka antas koerasa hulumuta sielä pahanteossa. Sulle ee taenna onneks jiähä mittää raomoja siitä hyökkyystä?
  Hienot kuvat on äeppäs tuas sinusta ottanna. Vaekka huijjoomalla saehhii korvat essiin :) Kyllä on mukavat maesemat sulla sielä lenkillä käävvä.

  VastaaPoista
 4. Kuuleppa, Iivar, kyllä miulle vähä raumoja tappauksesta jäi. Niitä on nyt yritetty monta vuotta kouluta poikkeen. Äippä oli ku nuarasleijona ku se minnuu yritti puolusttoo sitä hyökkimistä vasttaan. Se jopa MURIS sille koiralle. Voitko kuvitella! Sitte ku sen hyökkijän emäntä lopulta könys paikalle, äippä haukku sennii ja tais jonkun ruman sanannii sannoo.
  Mukava paikkaha se Kuhasalo on. Ja veijn iärellä, siitä äippä tykkevvää. Kaiken lisäks se on iha meijän lähellähhii. Ehkes myö tuas yritettään sielä käyvä. Vuan jos yksinnään velehuvia koirrii ruppee näkymmään niin poikottiin männöö tuas paikka.

  VastaaPoista
 5. On niin komeet korvat sulla, mukava noita on meidän katsella. Hyvä Tuure kun äippää tottelit :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokssii vuan kehasusta. Kyllä mie äippee aika ussein tottelenkkii. Mie ku oon vähä tämmönen mammanpoika.

   Poista