maanantai 7. syyskuuta 2015

Erilainen viikko

(Tuure tarinoi): Niiku oli aikasemmin jo puhetta nii männä viikko oli vähä erilainen ku tavallisesti. Tyyne tuli vaihtteeks kottiin ja Oskari lähti hoittoon Tiina-tätin luo. Meillä mäni Tyynen kansa iha hyvästi. Se vanittaa minnuu niiku ennenkkii. Oskullakkii oli ollu hoijossa oikkein hyvä palavelu. Oli osannu siellä käättäänttyy siihen malliin, jotta suapi männä toisennii kerran sinne palaveltavaks.

No, tiälähä mie oon. Missäs pitäs?

Mää vuan sinne töihis. Mie jiän kahtommaan
tirppa-teeveen uamulähetystä.

Ai, Oskari ei uskalla olla tiälä korkkeella.
Miepä uskallan, tiälä onnii aika kiva köllötellä.

Tyyne viettiin lauvantaina oottelemmaan mummin kottiutumista. Oskari tuli kottiin vasta sunnuntaina iltapäivällä.  Ei joutanna kuulema aikasemmin ku ois jiänä muikunsyönti muuten kesken.

Mie oon nyt varmmuuven vuoks tiälä saunassa. Se hullu
akka haissoo. Tiijä mistä hyökkevvää kimppuun.

Viikonloppuna oli tiäläpäin sevverran hyvät kelit, että mie piäsin usseemmannii kerrran mehtälenkille Onttollaan ja Kulhoon. Kulhossa oli kuulema niin kelleentanasti niitä hirvveitä kärpässii. Ei ne minnuu kyllä häirinnä.

Äippä! Mie kohta puttoon tästä kuvasta,
jos vielä kallistat sitä kameroos.

6 kommenttia:

 1. Tyyne! Niin sievä naama :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä aika nätti. Elläinliäkärikkii rokotuksilla käyvessä ihhailla, jotta turkki on ku silkkiä vuan.

   Poista
 2. Tyyne on taenna vähä pulskistuva sielä mummun hoevissa :) - Elä vuan sano sille! Suuttuu vielä. Ku ee naesille sua paenosta sannoo millonkaa. Vuan oekee on hyvivvoevan näkönen.
  Metässä ee oo yhtää mukavata ku niitä hirvityskärpäsijä pyörii pilivimpimmein. Ovat kiini nahassa justiisa. Sullon tuo turkki hyvä este niille. Eevät piäse lävite :)
  Osku lienöö jo saanasta tullunna tuppaan makkoomaan ja muutennii tuas kaekki entisessä järjestyksessä. Mukavata viikkoo sinne koko teejjän sakille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä aina sannoo jotta kamera lisevvää ainahhii viis killoo kuvattavvaan. Mummin luona Tyynnee syötettään lusikalla, jos ei muuten ruoka maistu. Kotona käyvessä Tyyne pisteli aina kupin tyhjäks ja oli vielä vonkumassa lisseekkii. Oiskkoon se tää lähiöilima mikä lisevvää ruokahalluu.
   Äippä luki tännään avviisista, jotta ne hirvveet kärpäset ehtiivät lähempänä hirven kokkoo olevvii hahmoja. Sinällään meillä ei pitäs olla sempuolesta mittää hättee, varsinnii ku ylleessä ihteemme isompien kansa kulettaan.
   Oskari vakkuuttu aikannaan, jotta Tyynestä ei oo huushollissa ku hajut jälellä. Nyt ollaan koko porukka enemmän tai vähemmän normmaalisesti. Hyvvee viikko teillehhii.

   Poista
 3. Olette kyllä mainioita tyyppejä kaikki! Hirvikärpäset on mulle ihan tuntemattomia ötököitä. Palvelijatar on muutaman nähnyt elämänsä aikana eikä kyllä ihastunu.
  Pitäkäähän hauskaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne hirmukärpästykset viihttyy kuulema semmosilla paikoilla, missä hirvet makkailloo ja käyvät lähinnä hirvenkokosten eläjien kimppuun. Äippäkkii tutustu näihin ällötykssiin vasta muutama vuos sitte ku myö ruvettiin enemmälti käymmään lenkillä sielä Kulhossa. Kivvoo viikkoo teillehhii sinne isolle kirkolle.

   Poista