torstai 2. maaliskuuta 2017

Kevyesti kohti kevättä

(Tuure tarinoi): Äippä pittää koko mualiskuun kesälommaa ja se uhos, jotta lomalla lähtöö mökistä tavarroo ja paljo. Miulla ei kuitenkkaa käyny pienessä mielessäkkää, jotta se koskis myös minnuu.

Päivä alako männä pielleen jo heti uamusta ku isäntä unohti antoo miulle uamupalan. Onneks Oskari toi miulle omasta kupisttaan kalakuution, jonka äkkiä horasin tuulensuojjaan. Tänks, kaveri!


Tuure: Minnekkä myö nyt ollaan mänössä?
Kulhoon? Onttollaan?
Äippä: Eekäku, nyt lähettään sinne, missee
on se kiva Mika-setä, josta sie tykkeet.

No, ei nukuta yhttään. Vastaha myö herättiin. Se Mika-setä
on kyllä kiva. Se tuas pyys minnuu jiämmään tänne maskotiks.

Vähähä tuo ramassoo. Voisin mie pienet
tirsat tässä joutessani ottoo.
 Kaksi tuntia myöhemmin kulkusia keveämpänä....

Äippä: Tuuureee, lähettäskö myö jo kottiin?

Mitäph? Mikä mua mikä planneetta?
Kottiinko - voin lähttee ku tassut löyttyy alle.

Ollaanfo myö jo kotona? 

Mää sie ilikiö-äippä muualle. Myö ollaan nyt Oskun
kansa tässä iha keskennää.

Joojoo, on hieno puku. Ja en hoijja ite huavvoo - paitsi sillon
ku et oo näkemässä.

7 kommenttia:

 1. Oho, tekipäs se sinun ihminen keljun tempun sulle kamu! Ja ihan ominpäin päätöksen teki, ei mitään neuvotteluja kulkusten varsinaisen omistajan kanssa? Ei vaikuta ihan reilulta minusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä jo muuta virka, kamu! Yritti se jottain selittee, jotta omaks parraaks muka ja tervveyvellisistä syistä. Mie kyllä oon yrittäny syyllisttee äippää kahtomalla pahasti, mutta ei se oo milläsikkää.

   Poista
 2. Voehan ryökäles minkä se äeppäs nyt mänj tekemmään! Kiikutti sinut tuommoselle reessulle nuivvuan sanomata! Otan ossoo kamuhyvä. Kyllä tiijjän miltee tuntuu. Vuan ootahhan kuule kuhan koppeouvvut tuosta ni onse kuule elämä keppeempätä. Ja vappaampatahhii. Vaekkee ne kulukuset kyllä paljoo paena että sentaatta. Vuan ee tarvihe sittä turhampäete hötkyillä ja eepään vaevoo sittä evustusraahanenkaa. Paranemista sulle kamu! Alaku on hankalata vuan siitä se elolle kiäntyy :) Tiälä on vertastukkee tarjolla millovvuan tarvihet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, kamu! Mie tiijjän, jotta siun tukkeen voipi aina luottoo. Kyllä tässä alakkaa tuas mualima kirkastuva ja ruokahhii jo maisttuu. Sijoja on vielä vähä vaikkee löytee ku takapiä tuntuu ouvvolta. Mie oon ratkassu asjan niin, että mänen äipän piälle koko painolla (15,6 kg) makkoommaan. Oppiipaha olemmaan - niimpähä.

   Poista
 3. Paranemisia Tuurelle! Toivottelee Nuura-sisko perheineen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, systeri! Nyt se on meijjän suvun jatkuminen Kustin-veljen varassa.

   Poista
 4. Voi Tuure, varmaan ne on miettiny sillee, että tää ei oo sulle pahaksi vaan hyväksi. Itekin huomaat kohta. Paljon terveisiä ja silityksiä teille kotiin ja paranemistoivotuksia!

  VastaaPoista