sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Viikon varrelta

(Tuure tarinoi): Viikko näytti alakavan ihan mukavasti ku äippä jäikkii muanantaiuamuna kottiin. Sillä oli joku ettäinen työpäivä. Uamupalan isäntäväki kuitennii unohti miulle antaa, joten siitä tulloo miinuspistteitä. Muutaman tunnin se teki töitä eli kirroili sille tietokonneelleen. Sitte se sano, jotta nyt lähettään, Tuure, vähä ajelemmaan.

Ei myö pitkälle ajeltu. Semmosen talon pihhaan mäntiin, jossa miekii olin joskus lenkillä käynä. Jo sillon panin merkille, jotta mielenkiintossii kamujen hajuja oli piha täynnä. Sissään ku mänttiin nii mie hokasin, jotta nythän myö ollaannii liäkäripaikassa. Kohta tulihhii semmonen tyttöliäkäri kuhtummaan minnuu semmosseen huonneesseen. Äippä ja liäkäri rollasivat miun asjoista ja miula alako käyvä aika pitkäksi. Mie joutessani kiipesin äipän kautta sinne liäkärinpöyvvälle. Liäkärityttö sitä ihmetteli, jotta ylleesä ne tiältä ovesta ulos pyrkkiivät. 

Eisempuolleen kiva oli se liäkäritäti. En mie kehanna sille ees suuttuu, vaikka se varasti miulta verta ja mahapattii neulalla tönki. Mittää akkuuttia hättee miula ei oo. Hystseerikko-äippä se vuan halus varmmuuven, ettei mittää ikävee yllätystä oo miun mahhaan kehimässä. Nyt mie sitte oon tieetillä ja suan syyvä vuan niitä julumankalliita raksuja. Sitte kyylättään minkälaisen sävväyksen se tekköö miun mahanpuruille.

Vai vielä nätinvärinen laastari. Hmfh kyllä
oisin pärjännä ihan hyvästi ilimannii.

Ai kävittä työ jossain. Emmie vaan mittään huomanna.
Viikonloppuna myö käyttiin ulukkoilemassa isännän entisillä kotihuudeilla. Mukava oli haistella uusia hajuja ja kävellä metässäkkii.

Aika korkkee mäki kiivettiin. Äippä vielähhii
vinkkuu ja ujelttaa.

Nyt ollaan niin korkkeella, jotta voijjaan
vaikka katella tähtiä sit ku tulloo pimmee.

Tänne myö tullaan kyllä uuvemmannii kerran
ku tiälä voipi talavellahhii pelata vripsiitä.
Mie voin ottoo oman vripsiin mukkaan, jos
vaikka piäsisin pelliin mukkaan.

6 kommenttia:

 1. Vae liäkärj´reessulle joovvuit! Hyvä homma ku ee mittää vikkoo löötynnä. Neon ne ellireessut aena semmosija että minä kaete aenahhii oon kyllä lähössä poekkeen sieltä ensmäsestä lävestä mikä sattuu aakijjammaan. Sinnoot kamuhyvä ollunna rohkee poeka ja osanna käättäätyvä. Joka homma tuas on meekäläeseltä hakusessa. Joka paekassa. Sano äet.
  Mukavat lenkkitiet ootta löötännä. Tuola on varmaan kesällähhii kommeet maesemat.
  Oekeen mukavata viikonalakuva sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mittään uutta oiretta ei oo. Sitä sammoo vuan mistä on ollu puhetta. Verkokkeet oli hyvät ja pattihhii rasvanen. Mie jotennii tykkeen niin paljo ihmisistä, että liäkäritkii tuntuu mukavilta. Myö sovittiin jotta etennii kesällä ruvettaan käymmään sielä Niiralassa ku sielä oli aika mukavia mehtiä. Hyvvee viikkoa teillehhii. Yritähä tareta äetiä ulukoiluttaissas.

   Poista
 2. Olipa hyvä, ettei mitään keljua löytynyt verestä eikä patista! Tosi hienosti olit sen ellin luona, herrasmies.
  Hienot on teillä maisemat. Taitaisi nykyään jäädä Palvelijattarelta kiipeämättä noin korkealle.. tai ainakin kapuaminen veisi pari vuorokautta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä kyllä joutu siellä ellillä minnuu koko ajan toppuuttelemmaan ku sielä oli vaikka mitä mielenkiintosta. Yhtä huutavvaa kissaakkii mie olisin männy lohuttammaan mutta äippä ei piästäny. Tiälä Kuopijossa mäkiä kyllä riittää, paljon korkkeempiakkii ku tuo Huuhan mäki.

   Poista
 3. Vaan reippaastipa toimit lääkärissä, Tuure-kuoma. On se hyvä, että meijän terveydestä huolehditaan. Joo.
  Komeet on maisemat sulla, ja vallan mainiot piänelle rispiiturneelle.

  VastaaPoista
 4. Miusta on aina ollu kiva käyvä liäkärissä, vaikka on vertahhii muutaman kerran varastettu. Nii ja kulkuset. Tiälä Kuopijossa on kyllä mielenkiintossii huudeja. Kessee vuan urakalla ootettaan että piästään niitä kunnolla tutkimmaan.

  VastaaPoista