sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Aputyttö-Tyyne

(Tyyne touhuaa): Tiälä Tyyne mjjoi! Äippä kävi tuas minnuu moikkoomassa mummolassa. Mie oon kottiutunu uutteen pessään oikkein hyvin. Se Epsanjan Kirppu elikkäs Messi suapi kohta pelätä pelipaikkasa puolesta, sillä mie harjottelen nykysin aika paljo pallon pelluuta. Mummi marisoo, jotta matot on aina seinillä ku mie harjottelen pallonkuletusta.

Kyllä miulla tietysti on muitahhii harrastukssii esmerkiks nää tassutyöt. Mie autoin äippää niitten nuttujen neulomisessa ja mummii ompeluksissa.

Nii ja sitte myö huuvettiin lauvvantaiuamuna sille Iivolle. Äippäkkii huus, jotta hiihä, hiihä, Iivo, nii torilla tavattaan. Isäntäväki ja Iivo ku ovat sillä tavalla samikssii ku ne assuu samassa kaupunnissa.

Äippä: Tyyne. Tyyyyneeeee!

Nomittee? Myö tässä mummin kansa suunnitellaan
näitä ompeluksia, joita sie toit meille värkättäväks.

Niijotta, mää vuan sie sinne turkintrimmuusseen ja kavereitas tappailemmaan.
Kyllä myö mummin kansa nää ompelukset hoijjettaan.
Mie voin tehä sen nutunnii valammiiks ku mie eilissäiltana
katoin mallii ku sie sitä väkersit tehä. 

10 kommenttia:

 1. Käsityöt ja kissat - me tiietään nää jutut, Tyyne! Hienoa, että voit hyvin ja sulla on kiva elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mjoo, hyvin männöö. Vieraitahhii on käydä enemmän ku ennen. Mie oon myös hyvä seurustelemmaan vieraihen kansa.

   Poista
 2. Me ollaan mietitty moneen kertaa, että miksi matot muka pitäisi olla suorassa lattioilla? Ne on paljon paremmin kissojen järjestelemänä kuin ihmisen! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niijustiisa! Kuka se on miärännä jotta mattojen pittää olla suorassa? Mie halluisin sen pykälän nähä missä näin miärättään.

   Poista
 3. Kyä sinä, Tyyne, oot tekevä ja osaava. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii se mummikkii sannoo, jotta mie muka on joka paikassa piälaillaan häsleemässä. Jonkunhan ne on hommat hoijjettava. Niimpähä!

   Poista
 4. Tyyne, enpäs ole aikaisemmin oikein uskonu eukon juttuja sen edesmenneestä kissasta ja sen toilai...puuhista. Taitavat pitää jutut paikkansa. Kovasti ahkera ja luova persoona tunnut olevan, Tyyne!

  VastaaPoista
 5. Miulla kyllä virtaa riittää ja mummi on välillä helisemässä ku mie keksin kaikkia juttuja - etennii jos se rollovvaa puhelimessa.

  VastaaPoista
 6. Mitenkään meellä luottasj tuo pallompelluu yhessä? Ku kerta ollaan kumpanennii tuon pallompelluun perrään :) Tunnut olovan melekosen aekaansuapa kaverj sielä. Ee tule mummulle aeka pitkäks :)

  VastaaPoista
 7. Toillaannii - sie oot se Tuuren kaveri, joka osovvaa pallolla pellautua. Tuure on siusta maininna. Kyllä meillä mummin kansa vauhtii ja vaarallissii tilanteita riittää. Äippähhii päivitteli jotta joko tuohhii eläjä täyttää 6 vuotta ja tuommone vauhttiija on vielä.

  VastaaPoista