keskiviikko 7. elokuuta 2019

Viimeinen lomapäivä

(Tuure tarinoi): Männä pyhänä oli kuulema viimenen lomapäivä tältä kesältä ja muanantaina sitte alako karu arki. Äippä oli luvanna, jotta lomalla käyvvään miun hyvän kamun, Iivarin luona. Miulla alako jo hätä tulla ku viikot vuan mäni iteeestään eikä minnekkään lähetty. Tai käyttiin myö äipän kansa muutama päivä olemassa mökillä Polovijärvellä. Viimesenä lomapäivänä sitte lopultahhii pakkauvuttiin Hoppa Hopiaan ja ajelttiin sinne Iivarin luo.


Jaaha, koipeliini on käyny tuas ruikkimassa meijjän puskkiin.
Sese kyllä joka paikkaan kerkijjää.

Tuuren äippä! Kato minnuu - tiälä Iivari. Tiälä allaalla

Äet, väitätkö ihan toillaan, jotta tällä nuamalla pystyy
muka ärhentelemmään kamulle?

Tuommosista perusteettomista syytöksistä vois vaikka
loukkaantua. Ja sitä paitsi se oli vahinko.

Iivari, suanko mie lainata tätä siun luuta?

Misteepä oot tään hankkinna?

On nimittäin niin makkee luu, jotta en oo pitkilleen 
tämmöstä jälttäny.

Nyt ei kyllä pallopelitkään kiinnosta, vaikka pallopoika oonnii.
Olipahan vuan mukava käyvä Iivarin luona. Kaverikuvvoo ei tällä kertoo suatu, mutta haitanneeko tuo. Otettaan sitte seurraavalla kerralla. Kiitoksii vuan tuas hirmusen hyvistä tarjoiluista ja mukavasta juttuseurasta. Nii ja siitä luusta, jonka mie taisin vahingossa syyvvä kokonnaan.

4 kommenttia:

 1. Kiitoksija vuan teelle käännistä! Ja possusta kansa :) Hirveen mukavata olj ja jäe pitkäks aekoo hyvämielj.
  Kyllä se äet kuule väettää että olj lievästi sanottuna ylj´reakoentija ilimassa jollae aekoo.Vuan erreöksessähän se lipsahti.
  Mukava ku sulle luu maestu. Ee tarvinna sinun ihan kuivinsuin olla. Toevottavasti ee tullunna mahakippeetä siitä. Ja toevottavasti nähhään uuvvestaan ennen ens kessee...ettee iha jiä yhteen kertaan tälle vuuelle!

  VastaaPoista
 2. Tuure isäntäväkineen8. elokuuta 2019 klo 16.59

  Mukava oli toillaannii käyvvä teillä. Ja jospa myö eestyttäs vielä tämän vuuvven puolella teillä käymään. Toivottavasti possu on soppeutunu hyvin sikalaummaan.

  VastaaPoista
 3. Mukava tapaaminenhan teillä oli Tuure ja Iivari. Pikku ärähtelyä ei miinukseksi lasketa. Sellaisia erehdyksiä nyt sattuu kun on vauhti päällä. Ei niistä pidä kenenkään ottaa hernettä nenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niijustiisa, totta pagiset, kamu. Pittäähä sitä ommoo revviiriä puolustoo. Mie en kyllä ollu milläsikkää koko asjasta. Varsinnii ku Iivari hövelisti tarjos miulle sen luun (äippä kyllä sannoo, jotta otin omin luvin).

   Poista