tiistai 21. heinäkuuta 2015

Festariranneke

(Tuure tarinoi): Miepä sain tännään elämäni ensmäistä kertoo festarirannekkeen, vaikka rokit tiälä kerkis kyllä jo loppummaan. Äippä niäten oli suanu piähäsä jotta mie en oon kesän aikana ollu ihan oma ihteni vuan jotennii vaisu välillä. No, liäkärriihä sitä sitte piti lähttee tervveystarkastuksseen.

Äipällä oli vuan lievee vaikeempi uskottavvuusonkelma ku se sille liäkärisetälle yritti selittee, miten mie muka oon kesän aikana ollunna jotennii vaisu. Sammaan aikkaan mie yritin kiivetä sen setän sylliin pussailemmaan ja muutennii romelehin joka paikassa sielä liäkärin huonneessa.

Usko se liäkäri äippee sen verran kuitennii, että kohta tuli hoitajatäti varastammaan miulta verta. Mie tietennii tutkin ja tarkastin jokikisen välinneen mitä oli tarkotus käyttee. Kyllä minnuu sitte kehuttiin ja kaksin käsin työnnettiin nammii suuhun ku kuulema nii reipas poika olin, vaikka pistettiin.

Sitte tuli tuas se setäliäkäri ja tuashan miun tietennii piti yrittee sen sylliin kiivetä, jotta yletän pussailemmaan. Enkä mie suuttunna sille sittenkkää vaikka se tonki miun ahterrii - jottain etummaista rauhasta koplas. Sieltähä se vaiva sitte löytykkii niiku äippä oli kuulema mielessään ajatelluhhii ku minnuu kesän aikana oli kyylännä. Mie sain kuulema vielä yhen piikin rokotuspiikkien lisäks, jottain hormmuunia. Mie en mittään piikkejä ees huomanna ku miulla oli naminsyönti just pahimmoilleen kesken.

Äippä kuulu huastelevan sen liärärisetän kansa, jotta verkokkeitten tulokset tulloo sitte ku tulloo ja tää etummaisen rauhasen vaiva on ihan hyvästi hoijettavissa. Kolomen viikon piästä katottaan, mitenkä se hormuunipiikki on vaikuttanna ja piätettään sen jäläkkeen mitä tehhään.

Mihinkä laitteissiin tai rokkiloihin tällä
rannekkeella muka piäsöö?

Oskari suapi oman rannekkeesa kuulema torstaina ku se männöö hamppaittaan puhistuttammaan. Voijjaan sitte verttailla kummalla oli hienompi.

9 kommenttia:

 1. Äippä on ollu tarkkana! Hyvä se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä on kyllä semmonen kyylä mitä nähin tervveysasjoihin tulloo. Sillä ilimeisesti jäi jonniinlainen rauma siitä ku eivät Siiri-vainoon syövän oirreita älynneet vasta ku jäläkikätteen. Syöpä piäs sitte yllättämmään puskista.

   Poista
 2. Onpas sulla komea ranneke. Yritä nyt johonkin päästä sen kanssa bilettämään, ettei mene ihan hukkaan. Mä en saanut tuollaista silloin kun olin eläinlääkärillä sen raatelujutun vuoksi. Kait ne meinas, että kauluri ajaa saman asian. Mutta oli kyllä hyvä juttu, että äippä vei sut lääkäriin. Kyllä ne ihmisetkin huomaa juttuja. Vaikka eikös me koirat olla vielä parempia kaikki tuollaiset tilanteen muutokset havaitsemaan? Mukavaa loppukesää toivottelee Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eekäku, se hoitajatäti teki reijän miun tassuun samalla ku se varasti verta ja sen takkii mie sain sen rannekkeen. Ihan kauhhee tappaus se siun ruatelu. Toivottavasti oot toipunna niin vyysisesti ku henkisestikkii tappauksesta. Meillä on perreen kesken vitsinä, jotta mie oisin semmonen tohtori koera ku oon sevverran utelias selevittelemmään kaikennäkössii asjoita. Erityisesti minnuu huolestuttaa jos isäntäväki voivottelloo, parahtelloo tai käättääntyy muuten ouvosti. Sillon mie tuun piipaana paikalle antammaan lupsutus- ja sylihoittoo. Hyvvee kessee siullehhii... ja porukoilles kansa.

   Poista
 3. No sekö nyt sullehhii semmosen vaevan änkes!? Niinku varmaa muistat ni mullaha niitä olj usseemminnii. Ja sittä tulj se kellimpoestohomma. Jospa se tuo piikki aattas nyt.
  Ohan se hyvä että nuo mammat huolehtii. Ku sitä ee ite välttämäti huomoo jos jottae tulloo. Männä mesuvvaa vuan.

  Harmi homma ku ne vestarit kerkis loppuva sielä. Oesit piässy kyllä tuolla rannekkeella sissään ilimammuuta.
  Jospa pietäännii tiälä omat vestarit sittä ku tulet!? Niihin piäsöö iliman rannekettahhii kyllä. Että jos sattuu irti lähtemmään ennen sitä.
  Mammoelle suattas kyllä ehken olla tarpeen joku raahotuspiikki ennen niitä meejjän vestarija, arvelen vuan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siepä sen keksittii, Iivari, myö pietäänni omat vestarit. Piäessiintyjäks myös voitas kuhtuu esim. Halda. Siulla ku on niitä suhtteita sinnepäin. Kiikkulavalle voitas pyytee vaikka Juakko Teppo tai sen jäläkeläiset. Äippä kuulema tykkevvää niistä. Jarkko Aholoo myö ei ehkes suaha tänne ettäänperälle essiintymmään. Ku ois männä viikolla tiennä nii äippä ois voina Tamperreella ohimännen kysästä ku Jarkon kansa pöytänuapureina sapuskoo tuulensuojjaan mättivät. Kommeet oli karvat olleet pojalla - niissä oisit sieki voinu möyhytä.

   Poista
  2. Voe turkanen ku mänj se Ahola sivusuin! Kyllä oes äet tykännä! Ja meekäläenennii ku sillon niin kommee se karvasto. Justiisa oesin ollunna mööhimässä, ehken oesin jotennii suanna piettyvä äetin näpit siitä pehkosta irti :D
   Kaakolasjpartijoha tulis ilimammuuta. Ja muuttii.

   Poista
 4. Huohan on herkkuranneke! Ihan selvästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mut ensin laitettiin ranneke paikalleen ja sitte sai mussottoo heekkuja. Kuuleman mukkaan minnuun pistettiin muitahhii piikkejä, mut niitä mie en huomanna, niinku en tavallisestikkaa ku on kerran vuuvessa käyty liäkärissä heekkuja syömässä.

   Poista