lauantai 2. tammikuuta 2016

Pakkaspäivän yllätys

(Tuure tarinoi): Tänne meillepäinnii on nyt tullu talavi. Lunta ei kyllä paljo oo, mutta pakkasta sitähhii enemmän. Tännään lähettiin ulukkoilemmaan Onttollaan. Äippä vynttäs miulle ihan pompan piälle ku viimeks olin kuulema valitellu, jotta kylymmää.

Lenkiltä poislähttiissä aikailin autolle tulon kansa ku ei ois huvittanna vielä lähttee. Äippä siinä sitte houkuttelemmaan, jotta alaha tulla nii lähettään Satun ja Jarkon luo. Uattelin jotta tuas se huijjovvaa niin ku normaalisestikkii. Vuan eikö mitä! Tällä kertoo se ei huijannakkaa ja myö iha oikkeesti mäntiin auttammaan Sattuu ja Jarkkoo karjalanpiirakoihe syönnissä. Miekkii sain oman piirakan ja hyvvee oli. Sielä huushollissa on kyllä aina tarjoilut kohillaan - koirillehhii.

Tuasko se komentaminen alakkaa...
Tää ois ihan niiku tseen

Silimät auki, kieli ulos

Isäntä! Sano sille, jotta jatkettaan jo matkoo.

Mitä korvista?

Joko kelepovvaa?

Voitasko jo jatkoo matkoo korvani
osottamaan suuntaan?

6 kommenttia:

 1. Ai sinä sait karjalanpiirakan? Mekin käytiin tänään sellaisessa paikassa, missä niitä oli juuri leivottu. Mutta en minä yhtään saanut, sain lihatikun lohdutukseksi.
  On sulla kuule tosi ilmeikkäät korvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti mie sain piirakan - miehän oon Satu-tätin virallinen suolanmaistaja piirakanpaistossa. Miun korvat kuulema ellää ommoo elämääsä. En tiijä mitä se tarkottaa.

   Poista
 2. On sulla hieno pomppa eikä kantajassakaan moittimista! Niin oot tomerana ja tarkkana, hyvä poika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää pomppa nyt on jo neljä vuotta vanaha Siiriltä perinnöks suatu. Se ei kerinnä monta kertoo sitä piälläsä pittee kun sen piti lähttee sinne ilimavoimmiin. Tarkkana piti olla varuilta - viime kerralla Onttolassa piäs se pupu yllättämmään etuoikkeelta. Nyt ei pupuja tullu näytille.

   Poista
 3. Vuan ompa kommee takki sulla! Hyvä seon pittee ihtesä lämpimänä. Notkeemmin piäsöö sittä pupumperrään jos sattuu vilahtammaan siinä.
  Sullon kyllä toellaan ilimeekkäät nuo korvat. Seon hyvä se. Ee tarvihe aena olla sanomassa asijjoeta ku voepi korviin asennosta lukkee mittee oot mieltä:) Meekäläenen jootuu aena iänessä olemmaan ku korvat vuan lupottaa samallalaella aena. Ja kyllä on sulla sielä ollunna tuas hyvä kyläreessu. Pietty ku piispoo pappilassa :) - Vaekken kyllä oo millonkaa semmosta tappaasta nähnnä vuan kuulu olovan semmonen sanonta hyvästä kyläpaekasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satun ja Jarkon luona kylättely on toillaannii iha parrautta.

   Poista