sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Tohvelisankari

(Oskari tilittää): Isäntäväki on jo jonnii aikoo ollu vähä ihmeissään, mitä meilä oikein päivisin tapahtuu ku ne töissä. Ensin oli äipän korupusseja siirretty makkarista olkkarriin. Arvelivat, jotta oisko Tyyne halunnu leikkii prisessoo ja koklailla äipän helyjä. Sitte äippä hankki uuvet uamutossut. Neki alako mystisisesti materialisoitummaan makkarista olkkarin matolle. Ne pähkäili, jotta kuka kumma…. Tuure se ei voi olla, sillä se on päivät omassa huoneessaa. Eli eppäilyksen polttopiste kohdistu meihin kissoihin. Myö näytettiin ihan viatonta nuamoo, kunnes mie sitte kärähin tohveli suussa. Äippä siitä sitte ilakoimmaan, että ompa Oskari herrasmies, kun tuopi äipälle tohvelitkii.

Tohvelinne, oi valtiatar… PAH, sanon mie.
Mie kuletan näitä minne halluun sillon ku
se miulle soppii.
Möllöttämistä on näillä keleillä jatkettu oikein urakalla. Tai nuoriso on myös töllöttäny töllöö.

Tää Karvinen on miusta hyvä. Siinä on koira nimeltä
Osku. Tirsk. Osku-koira. Tsihhii

Miul on uus mökki. Uus ja uus, sannoo äippä,
viis vuotta sitte hankittiin ja nyt jo kelepovvaa.8 kommenttia:

 1. Se lie Oskarj tuo sinun mökki vähän niinkun linnunpönttö. Eihän ne nekään tirpoille kelpaa, ennen kuin ovat sopivasti maisemoituneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mjoo, tää mökki hankittiin aikonnaan Iitalle, jolle se ei sitte kelevannukkaa. Sit se oli haisemoitumassa muutaman vuuven varastossa ja nyt tää on ihan kiva.

   Poista
 2. Hyvä kun keksitte tekemistä päiväsajaksi, kukapa sitä jaksaisi koko päivää nukkua :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mjou, nukkummaan ennättää sitte, kun isäntäväki on kotona ja toimivat makkuualustoina.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Myö tuunattaan vaivoja siästämättä olkkarin sisustusta. Lelkut, sukat ja tohvelit ja muut tykötarppeet on aina tassun ulottuvilla pitkin lattioita leviteltynä. Tyyne vielä viimestellee sisustuksen suljuumalla lehtiä koristeeks.

   Poista
 4. Sehän on kyllä simmonen juttu, jotta mökkiä on kyllä tuijotettava ja hyljeksittävä ainakin se viisi vuotta ennenkuin sen voi hyväksyä. Samaa mieltä, vaikken vielä viittä olekaan, mutta niin on mökkinikin hylättynä vielä.

  VastaaPoista
 5. Nii, ja sit ku se vielä alunperin hankittiin likalle eli meijän Iita-vainaalle, sillon ku se oli pentu. Piti vähä ottoo hajurakkoo

  VastaaPoista