maanantai 13. kesäkuuta 2016

Alkukesän kuulumisia

(Tuure tarinoi): Meillä on ollu plokissa vähä hiljasta ku on ollunna henkis-teknisiä onkelmia. Tässä kuitennii pikakellauksessa meijjän kesäkuulumissii:

Toukokuussa kerkis olla sevverran lämmintä,
että sain talaviturkin heitettyä.
     


Meillä vietettiin jaappanilaista iltoo. Osku tarkisti pöytäkukan.
Ei oo kirsikankukka, vuan omenankukka Kuopijon mummilan pihalta.Miepä sainnii uuvet valjjaat.


Yhtenä päivänä äippä tuli töistä ja kysy:
"Mitähä se tuokkii tuas mököttää?"Osku: Nokuikinäeisuamittäätehä. Isäntä rajotti miun harrastukssii
ja keskkeytti lievee törkeemmällä tavalla miun neulomishommat.
Tuure: Mie en oo tehny mittää. Mie oon kiltti poika. Enkö ookkii?Mehtälenkkilöillä on käyty melkis joka päivä. Välillä on
ollu hirmeesti itikoita ja välillä ei.
 

6 kommenttia:

 1. Komeet valjaat! Mutta et saanut neuloa! Höh! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en suanu neulloo. Vaikka olisin kyllä osanna ihan hyvästi. Sevverran tarkasti oon kahtona ku äippä värkkevvää niitä nuttujjaan.

   Poista
 2. Hauska kuulla teistä! Hienot valjaat sait, Osku. Mutta olipa kumma ettei neuloa annettu. Sinä se Tuure olet aina yhtä nauravainen veijari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äipällä ja Oskulla on aina välillä kiistoo Oskun neulomukssiin osallistumisesta. Miulle osallistumiseks riittää ku suan työstee sen paperin lankakerän ympäriltä. Mie oon toillaannii semmonen ilonen veikko. Ja varsinnii ku tulloo kunnolla kesä ja piässöö uimmaan nii sese vasta nakrattaa.

   Poista
 3. No ee niinkää reeluva kyllä tuo neolomishomman keskeetys. Mutta ne nuo immeeset luuloo tietäväsä aena mikä seon meelle muka hyväks ja mikä ee.
  Mitenkä Tuure, tohit jo talaviturkin heettee nii aekasi? Vesj on vieläe kylymmee! Itikoeta ja niitä pikkusija mäkäröetä on tiälläe ollunna. Mahanalusen on tolskanneet syyvvä iha nilelle melekeen. Että sempuolee tuulisija ilimoja vuan lissee minummielestä :)
  Ilosija mehtälenkkijä vuan sulle kamu sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne ällyy, jotta nää lankahommat kuulluu just kissojen ossaamisrohviilliin.
   Iha lämmintä vettä kerkes toukokuussa jo järvessä olla. Kunnes tuas kylymeni. Nyt tuas sitte ootellaa, jotta lämpijjää. Metissä alakkaa olla sevverran itikkoo, että sielä ei pitkkään viihy - ainaskkaa isäntäväki.

   Poista