lauantai 21. tammikuuta 2017

Ketun häntä kainalossa

(Tuure tarinoi): Eilen piettiin äipän kanssa etäpäivvää. Enimmäkseen oli aika mittäänsanomatonta ku äippä vuan luki paperiloita ja tuijotti konettaan ja mie köllöttelin niinku normaalisestikkii. Mut leikittiin myö piilostakkii; äippä mäni piilloon ja huus sitte että "EHTIMMÄÄN". Isäntä eppäili, jotta se ei kyllä tainna mittää työntekkoo olla. Äippä siihe vuan tuumas, jotta se oli päivän työhyvinvointiossuus ja Tuure kyllä teki töitä iha sata lasissa.

Ossoon mie kuitennii leikkii iha omia keksimiäki leikkijä. Niinku esmerkiks näin:

Ensiks survottaan lelu (iha vahingossa) tuolliin.
Sitte kiskottaan ja reuhottaan sitä sieltä pois.

Äippä: Ei oo ketulla ennee häntee. Mitäs nyt?
Tuure: Nyt voijjaan esmerkiks olla ketunhäntä
kainalossa. Suat lainata sen vaikka töihin. Heh!

6 kommenttia:

 1. No jo tuommonen työpäevä onnii mukava päevä. Siinä on justiisa sitä työnilloo :) Myöhhii sitä piilosta ollaan äetin kansa. Pihalla kuitennii. Ku ee tiälä pikkumökissä oo oekeen paekkoo mihinkä äet isona immeesenä mahtusj :D
  Tuota sinun keksimätä leekkijä pittää kyllä kokkeella. Näättää haaskalta leekiltä :)
  Mitenkään kääpi..ottaako äeppäs ketunhännän kaenalloon töehin männessä?? :D Ilosta viikolloppuva koko sakille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se meijjänkkää äippä monneen piilloon sovi survvoutummaan - ovien tuakse vuan. Aika heleppo oli ehtii, paitsi yks piilo oli vähä vaikkeempi ku se kykötti etteisessä oven takana. Suattaa kuulema olla jotta joku päivä jouttuu sen ketunhännän töihinnii ottammaan ku nyt elettään aika erikoissii aikoja äipän työmualla. Mukavata viikonloppuva teijännii sakille!

   Poista
 2. Niinpähän, tässä siis meiänkin ihmiselle vinkki, että etäpäivään kuuluu myös hyvinvointiosuus, jolloinka leikitään elukoitten kanssa! NIIN.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niii-i, eikö tuommonen siäntö pitäs olla jo työehtosopimuksissa. Jotta työpäivän aikana elukoitten kansa leikkimistä/rapsuttamista tai muuta aktiivisuutta 15 minnuuttii joka tunti. Siinä työtehot paranis ja Suomi lähtis tuas noussuun.

   Poista
 3. Tuohan on heti kokeiltava, pehmon tunku tiukkaan koloon ja sitten sen pelastaminen sieltä! Hyvin olet keksinyt, Tuure. Meillä piilotellaan palloa. Minä joudun esim. työhuoneeseen oven taakse siksi aikaa kun palloa piilotetaan. Palvelijatar kävelee hämäykseksi ristiin rastiin kämpässä ja salaa sujauttaa pallon piiloon. Minä sitten esittelen mäyräkoiran vainuani ja tallustelen suunnilleen suoraan sinne, missä pallo kulloinkin on piilossa ;) Joskus harvoin Se on onnistunut tekemään hämäysjälkiä niin, etten ihan heti saa vainua. Se on haastavan hauskaa. Hyvää viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ylleisin ehtimisleikki on nakkirata eli äippä pisttää nameja piilloon ja mie etin. Kesällä sielä hajukoirakoulussa mie opin ettimmään hajjuu, jottain eukalypsytystä. Ja sitte ku löyvän sen nii kerron siitä äipälle ja suan namin. Ei oo pitkkään aikkaan muuten muistettukkaa leikkiä sitä leikkiä.....

   Poista