maanantai 17. huhtikuuta 2017

Omituisia aikoja

(Tuure tarinoi): Meillä on ollunna viime aikoina niin omituista mennoo jotta ei oo ennättännä paljo kuulumisiakkaa kertommaa. Kaikki alako siitä ku äippä jäi mualiskuussa kesälomalle.Ompa kiva ku jäit jo nyt kesälomalle.
Nyt on aikkoo juoksennella metässä päivällähhii.

Sitte ne karkas isännän kansa jonnehhii Pudapesttiin.
Ilimeisesti leikkimmään toisten koirriin kansa.
Minnuu se ei kyllä haitanna ku mie sain olla Polovijärvellä
miun hyvien kamujen kansa.  Nii ja Osku oli paratiisissaan
jotenka ei sitäkkää haitanna. 

Sitte elämä män vielä omituisemmaks. Äippä kassaili
tavaroita ja pähkkäili mitähä mie vielä tarvviisin
ja mitähä sinne soppii. Myö ei ymmärretty mittää.
Oli kuitennii kiva ku äippä oli kotona meijjän kansa.

Sitte mie lähin  yheks viikonlopuks Satu-tätin ja Jarkon kansa mökille. Sillä välin ne kassaillut tavarat olivat hävinneet - ja äippä kansa. Tuli se sitte aika monen päivän piästä kuitennii kottiin ja puhu isännälle jottain ensimmäisestä työviikosta.

Sitte myö lähettiin sunnuntaina koko porukka - paitsi Oskari - autolla jonnehhii. Mänttiin yhtteen talloon, jossa oli monta asunttoo piällekkäin. Äippä invormoi, jotta tiälä myö sitte viikot asustellaan. Jotta tää on nyt sitte meijjän toinen koti.

Elä unta niä, mie tuumasin. Miehä en yksinnää semmossee piällekkäisasunnttoon jiä. Eihä sielä oo miun ommaa huonettakkaa eikä kaikkia ommii kamppeita. Kaiken lisäksi miun se kevennysleikkauksen huava tuli kippeeks ku sinne oli jiänä nahan alle jottain sulamatta. Liäkkeeks antipojjoottii ja kaulakoru. Muutaman päivän mie jouvvuin pakosta yksinnää olemmaa ku äippä oli töissä. Ja sen kyllä kuulivat kaikki kuulolla olijat sielä piällekkäisasunnoissa. Äippä ei tuntuna olevan kovin hyvällä piällä. Kuulu jupisevan itseksseen, jotta nyt on liijjan monta muuttujjoo tässä hetkessä.

Joo, on hyvät maisemat ku Puijjohhii näkkyy.
Mut emmie nyt oikkein tiijä....

Voitasko myö lähttee jo kottiin?
Sielä ois kaikki tavarattii oikkeilla paikoillaan
ja omat tutut haisuuttii.

Tänks, äippä! Kokkeillaan sitä piällekkäisasumista
sitte joku toinen kerta. Kuha mie oon tuas riimakunnossa.

2 kommenttia:

 1. No ompas sulla sielä ollunna nyt niitä muuttujia! Sama homma tuon huavan kansa ku meekäläesellähhii sillon. Yks tikki jäe ja pilikahti pintaan vasta viikkoen piästä. Samat pojjootit ja kaalakorut saen minnäe.
  Jospa tuota tottunet kamuhyvä sitä Puijjoo kahtelemmaan. Vaekka onkaet se ootoo ku on semmosija piällekkäesijä asumuksija siinä. Vuan hyvät on sulla kyllä siinä tähystyspaekat. Suattaa siinä aluks erreöksessä joku iänj piästähhii näkymijä katellessa. Nythän seon teejjän äeppäs kansa heleppo hurraattoo käämään tiälä! Sanot vuan äepälle joku ilta että nyt solalle ja Iivarin luokse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eekäku emmei lasista katellessa iäntele vuan sille, että yksinnään jätettään. Ku on niin erilaista olla yksinnään ku ei oo ommoo huonetta. Tännään minnuu alako jo kotonahhii jännittee ku huomasin äipän kerräilevän tuas kamppeittaan. Myö jiättiinkkii nyt poikaporukalla tänne ommaan kottiin ja äippä hurrautti yksinnään sinne toisseen kottiin. Nii, ja kyllä myö teille tullaan varmasti käymmäänkkii, sillä onhan miun Savossa olloo kuulema harjoteltava jo kesän aikana ku elokuussa on suunnitelma muuttoo sinne kokonnaan koko porukka. Tännään isäntäväki tuntu vässeevän jottain ilimotusta. Haluttaan vuokrata omakotitalo siinä kuulu lukevan.

   Poista