torstai 13. syyskuuta 2018

Ihana viikonloppu

(Tuure tarinoi): Uus viikonloppu on kohtsillään käsillä, mutta antakkeeha ku mie kerron minkälaista meillä oli männä viikonloppuna.

Perjantaina myö pakkauvuttiin koko porukka Hoppahopiaan ja lähettiin ajelemmaan. Vähän ennen Tuusniemmee Oskari ilimotti takapenkiltä, että suapi tulla pyyhkimmään. Oli niäten isompi hätä yllättännä kesken matkan. Äippä komenti isännän siivvuuhommiin ja yökkäili ite vieressä.

Lopulta myö piästtiin perille ja oltiinnii aika tutussa paikassa. Se oli se talo, jossa myö äipän kanssa on oltu muutamana vuonna lomalla ja on sielä Osku ja isäntähhii kerran olleet mukana.

Paras juttu oli kuitennii eessä seurraavana päivänä. Uamulla myö lähettiin meijjän kavereitten, Leilan ja Arton, kansa tuas ajelemmaan. Hoi kotvalleen ku olttiin ajeltu nii tulttiin semmosseen paratiissiin, jotten paremmasta tiijjä. Se oli semmonen käveleksimisalue, joku Patvinsuo se oli. Vuan oli ihanat maisemat ja metät. Ja hajut. Äippä tuummailkkii jotta on se ku pittää Savvoon lähttee, että Pohjos-Karjalasta löyttää niin ihanan paikan. Nytpähä paikka tiijjettään ja sinne männään uuvemmannii kerran.


Valjjaat näkkyy olevan piällä miten sattuu,
mutta ei tuo kyllä männöö haitanna.

Myö käyttiin semmosella purolla. Se oli
vähä niiku semmonen taikapuro tai
ainahhii näytti semmoselta. 

Äippä komens miut siihe sillalle posseeraammaan.
Leila-täti sano, jotta ei hää oo ennen nähty
jotta koira käskien posseerraa. Mitä tuossa
nyt on ihmettelemistä. Miehän posseerraan ku äippä
pyyttää ja se sannoo sitte kiitos ku on suanu kuvasa
otettua. Ja mie sua kuvvauspalakkion. 

Ja pitihä sielä matkan varrella vähän
keppihommijjakkii tehä.

Hiekkarannalla oli mukava hilipetellä....

.... ja sitä rantoo riitti

Jaavainnii, miulle että sitte retkimakkarroo
varanna. Elä nyt sitte näihen kansa. Hmph!

6 kommenttia:

 1. Voi Oskari, noloo kun Tuure tuon vahingon kertoi 🙀 - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mjoo, Tuure nyt onnii tuommonen lärppä. Ja se oli äipän vika ku se ei muistanna minnuu invormoijja, jotta vessassa kannattas käyvvä ennen lähttöö. Mistee mie oisin arvanna valamistautua ku harvemmin mukkaan piäsen automatkoille.

   Poista
 2. No joha on ollunna hieno paekka! On takkuulla ollunna ihana viikolloppu :) Paetsi tuo makkarahomma...mitenkä ne nyt nii unneotti ettee ies retkimakkarata. Katoetko ies tarpeeks syyttävästi että isäntäväkj tulj huonolle omalletunnolle...?
  Anteeks vuan Oskari, vuan äet ee meenanna heretä naaramasta tuolle pyihkimiskutulle :D :D Minä kyllä ymmärrän ku niiton täpärijä tilanteeta sattunna itekullehhii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toillaannii oli kyllä hieno viikonloppu. Ilimahhii oli just sopiva: aurinko paisto, mutta ei ollu liijjan kuuma. Sitä retkimakkaran puutetta äippä yritti selitellä jotta mahhaan sitte koskkoo. Omapa tuo on maha, mitä se äipälle kuuluu. Osku on jo nii vanaha ja viisas jotta se osovvaa ilimottoo jos sillä on jottain tärkkeetä asjoo.

   Poista
 3. Voi Oskaria. Reissussa rähjääntyy, niinhän sitä sanotaan. Mutta onpa upeita seutuja kuvissa, ja sinä Tuure olet tosi kuvauksellinen kaveri. Saattaa seuraavalla kerralla olla makkarat varattuna sullekin. Ja Oskarikin opastetaan asioilleen ennen lähtöä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osku niin vähä autolla pitkiä matkoja ajelloo, jotta ei sitä aina ossoo varrautua. Ylleesä tavara on autossa tullu toisesta piästä, mutta nyt vaihtteeks toisesta. Hienot oli kyllä seuvvut. Ja sielä oli monenlaista maisemmoo ja ihmettelemistä. Ja jos et kerro kellekkään nii mie sain juosta sielä pitkät pätkät irtihhii ku sielä ei välillä näkyny ihmissii mailla ei halameilla.

   Poista