torstai 21. toukokuuta 2020

Pihailua

(Oskari tilittää): Tännään mie piäsin ensmäistä kertaa meijjän uuvelle omalle pihalle. Mie näin ikkunasta ku isäntäväki kykki aijjan vieressä ja jottain verkkoja sinne virittelivät. Kissaesteitä kuulema. Minnuu vähä nauratti ku mie ne lähempee näin - heleppo nakki lähtee tutustummaan nuapureihin.

Jaahas, raparperrii näyttäs olevan tämännii pesän pihalla.  


Eisempuolleen, emmie kyllä sitä ajatellu maistella ku
tiälä pihalla näyttäs olevan muutahhii naposteltavvoo.

Tuon penssaan alla näyttäs olevan aika hyvä piilopaikka.
 
Tuurehhii löyti pihalta tekemistä.

Mjoo, ehkä täännii pesän piha jotennii menettellöö_
Ikävä on kuitennii Kuopiojon pesän pihhaa.

7 kommenttia:

 1. No vuan katohhan...uuteen pessään ootta muuttanna! Onko se entisen oman uusj vaeko ihan kokonaan uuvven oman uusj? :) Näätästää jokatappaaksessa oekeen mukavalle paekalle. Löötyy jokkaeselle omallaesta tekemistä. Onnee vuan uuteen pessään! Sanohan Tuure-kamulle ja isäntäväelle terveeset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eekäku, myöhän muutettiin tänne jo syksyllä, mutta nyt vasta piäsin ensmäistä kertaa pihalle. Ikiommaan kottiin eli vanahaan pessään myö muutettaan takasin kuulema syssymmällä- Äippä sano, jotta se on meijjän vanaha pesä, vaikka sielä ehkä näyttää ja haisoo vähä erilaiselle. Kesän aikana ku sielä touhuvvaa vaikka minkälaista ukkoo, jottain remppaa sielä tehhään. Mie en noista tiijjä kyllä mittään eikä miun ehkä tarvihekkaan. Tuurehan sielä vanahalla, ikiomalla pesällä on käyny monta kertoo. Kerto, jotta aika tyhjän näköstä sielä oli ollu. Oman huonneen se oli kuitennii tunnistanu ku äippä oli ihan pokalla vuan sanonu sille, jotta "Tuure, oma huone", nii se oli männy istummaan sinne tyhjjään, ommaan huonneeseesa. Vähä oli ihmetelly kyllä, jotta tännekö hänet nyt jätättä. Miun puolesta vaikka oisivat jättänneettii. Terviisiä kovasti laittaavat tiältä teijännii poppoolle.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mjoo, tää on kuulema meijjän väliaikaispesä ennen ku piästään muuttammaan takasin ikiommaaan pessään. Piha kyllä on miulle uus ku en oo kun piäsin tutustummaan siihen vasta nyt. Tännään kävin tutustumassa myös nuapurin pihhaan, vaikka isäntäväki oli hikipiässä ährännyt pihhaan muka kissaesteitä. Äippä sano, jotta elämä on täynnä valintoja: joko pysyttään omalla pihalla tai sitten ollaan sisällä. Miusta asia ei oo niin mustavalakonen. Miussakkii on mustoo, valakosta ja ruskeetakkii.

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin ♥ Pääsikö sisko ollenkaan vielä tutustumaan uuteen pihaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mjoo, tää on kuulema semmonen väliaikanen uus pesä ennen kun piästään takasin ikiommaan kottiin. Tyyne-sisko on asunu jo monta vuotta mummolassa kun meillä tuli vähän sanomista. Tai siis Tyynellä miulle.

   Poista
 4. Juu, me tiitetään toi tunne, ku ollaan ittekin muutettu vasta pari kuukautta sitten, mutta kuamat, äkkiä totutte ja uutta pihaa on hauska tutkia. Pesä on siällä, mihin tassulla astuu.

  VastaaPoista