keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulukarhu

(Tuure tarinoi): Eilissäpäivänä oli kuulema vuuven lyhin päivä. Meillä sattu äipän kansa tuuri ku satuttii just olemmaan lenkuralla ku aurinko vähä aikkoo nuamoosa ruahti näyttee. Sevverran piäs tuo valoilimiö yllättämmää ettei äippä ies älynnä ottoo kamerroo mukkaan ulos lähttiissä. Kännykällä sittä yritti kuvvii ottoo eli luatu on mitä on.

Meijän koin lähellä on semmone morjestava karhu. Tiälä Joensuussa niät on kaupunnin metsurina semmonen setä, joka muitten töittesä lomassa surrauttaa moottorisahalla tehä jonnii taijeteoksen - ylleesä elläimen. Morjestavalle karrhulle oli yks kerta käynä joku pikkuimmeinen luovuttamassa tuttisakkii - siinä killottivat minikrippipussissa karhun käpälässä. Tänä vuona karhu ol joulun kunniaks suana tonttuhatun piähäsä.


Joulu 2015. Ei piäse pyhinä pilikille eikä jiälle viilettämmään.

Eikö myö jo voitas jatkkoo matkoo. 

Päivee vuan, tätit... juu iha yksinnään tässä oon...

...tai en ainakkaa oo tuon meijän äipän völjyssä, joka tuossa
muassa housunpolovet murassa kykkii. 

Nyt äkkiä ota se kuva, tuolta tulloo tuas immeissii.

Hyvvee jouluu! T. Morjestava karhu


6 kommenttia:

 1. Ompa harmi ku sieltä on lumet huvenna. Meelle sato vähä tänäpäevänä lissee.
  Kiitos vuan iha syvämmen pohjasta muistamisesta kamuhyvä! :) Olj ilonen yllätys.
  Meellä kävj tuon postilaetoksen ahasmielisyyvven tähen semmonen homma että sulle suattaa nyt joolutervehys tulla nuore emännän matkassa :)
  Eevät niät postimmatkaan huolinna survospostija...väettivät että pittää olla semmonen lähetys että luukusta soppii. Äet kyllä sano että senkus survoovat,ee haettoo. Vuan ee kelevanna niille. Että jospa tuo nuor emäntä sevverra ajelis että sen tuopi.
  Jäelle ee piäse vuan siitä huolimata oekeen hyvvee ja ilosta Jooluva sinne koko sakille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suattiin myö tännehhii kuitennii valakosta jouluks ku eilissäpäivänä sato koko päivän. Tuli kyllä kerrasta valosampi tuntu.
   Voi veikkoset, miullahan tunttuu joulu jatkuvan sen jäläkkeenkii; Kuopijon mummin lähettämät lahjat meille neljalakasille on ilimeisesti kanissa postissa ja tulloovat sittä ku kerkkiivät. Ja nuor emäntähhii jos tulloo iha vasiten tuommaan.... Tervetulloo vuan kovasti!

   Poista
 2. Sinäpä kunnon patsaan tapasit!

  Oikein hyvää ja lämmintä joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tää on semmonen tuttu karhu, jonka ohi myö melekkein joka päivä kulettaan. Hyvvee ja maukasta jouluva siullehhii ja Ilonalle ja Tsetorille kans.

   Poista