tiistai 19. toukokuuta 2015

Kesäkauven avajaiset

(Oskari tilittää): Isäntäväki sai lopultakkii rakennettuu Tuure-hijasteen meijän takapihalle. Myö pojat piettiin sitte kesäkauven avajaiset. Mie katoin lasista ku Tuure juoks häntä suorana ainakkii kymmenen kierrosta pihan ympäri. Sitte se ryntäs tontin rajalle kahtommaan, onko nuapurit kotona. Kyllä siitä riemu repes, ku nuapurin setä ilimesty omalle pihalleen. Tuure ei meinanna pyssyy punavalakosessa nahassaan ja heti ois pitänä piästä nuapurriin kylättelemmään.

Tuure ku oli piästännä pahimmat höyryt, piäsin miekkii pihalle. Aika sammoo rattoo kesäkauven avajaiset män miun osalta ku muinahhii vuosina; ensin heinän ahmimista ja sitte oksulle isäntäväin sänkkyyn.

Löysit sie jottai hyvvee?

Löysihän mie, nimittäin heinee. Slurpsista.

Öhömm! Joku vois heittee miulle tän pallon.

Totta turajat, Oskari. Tää multaläjä on vielähhii tässä.
Eivät oo eestynnä sitä siivvoommaan.

Vuan ompa mukava ku kesä tulloo. Ja kärpäset!

4 kommenttia:

 1. Jopa on mukava ku ootta hijasteen suanna:) Passoo sitä pintellä sittä hännät suorana. Palloohhii pelata ja viettee kesäkaavven avajaesija.
  Minnäe tykkeen heeniin maestelusta. Aenahhii nuin tuoreeltaan.
  Mukava seon ku kesä tulloo:) Mutta kiärmeet ja pörrijjäeset saes pysyvä kyllä poekessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvoo vuan onko mukavata ku minnäi piäsen nyt isäntäväin kansa pihalle ja vappaana juoksemmaan. Nuapureitahhii näkköö nyt enemmän ku mie käyn niitä tontin rajalla kyyleemässä. Kiärmeistä ei meilläkkää tykätä. Ei olla kyllä niitä ikinä nähtykkää eikä haluta nähäkkää.

   Poista
 2. Voi että kun heinä onkin hyvää, varsinkin keväisin. Mitäs sun ihmiset tuumasi Oskari, kun oksensit ne? - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinänsyönti on kyllä mitä parrainta kesähupiva. Ei äippä ies kirkunna ku huomas spuglut isännän peiton piällä. Se kait jotennii arvas, jotta niihä siinä tulloo käymmään. Jännäyskohe vuan oli, jotta millon ja mihinkä paikkaan.

   Poista