maanantai 11. toukokuuta 2015

Muuttunut metsä

(Tuure tarinoi): Eilen oli niin korree päivä, jotta lähettiin heti uamupäivästä Kulhoon lenkille. Koko talavena ei oltu sieläpäin käytykkää. Tutut paikat ei näyttänneetkää ennnee niin tutuilta ku keppitehttaat oli laitettu issoihin läjjiin. Lampi oli kuitennii vielä omalla paikallaan.

Tiällähä se miun keppi onkkii

Voihyväihmekuitennii, onko tässä keppitehtaita
näin paljo läjässä? Ja näitä läjiä on vaikka kuinka paljo.
Mitä tiälä oikkein on tapahtunna ku ei oo käyty pitämässä
mehtee silimällä?

No, juomassa kävin. Eikö ois suana?

En mäne lutroommaan, vähä vuan kahtelen mittee tiälä näkkyy.

Kylläpä onnii tiukassa tää keppi, mutta kyllä
mie sen vielä kellistän.

Minkähän elukan häkki tämähhii on?
Kyllä en kokkeile. Jos vaikka lie ansa.

4 kommenttia:

 1. Kylläpää onkin siellä keppejä tehtailtu! Ja tuommoisiin hökötyksiin ei kyllä kannatakaan mennä.

  VastaaPoista
 2. Sielä metässä oli pistetty keppitehttaita kemalleen iha urakalla. Äippä sano, jotta rumannäköstähä se on ku on isoilla konneilla jyrytty pitkin mehttii. Omppaan kuitenniin joillain ollu töitä, jotta ovat suaneet särvintä leivän piälle. Joku ansa se minunnii mielestä oli se häkki sielä metässä tai hyvin eppäilyttävä ainahhii. Äippä käsköö sanommaan terviisiä Sulolle ja Namulle ku ne on kuulema nii ihania.

  VastaaPoista
 3. Ohoh ompa sielä keppi poekineen! Tuosta olj hyvä parasta valita :)
  Kumma on tuo häkki sielä. Mikkään lie ollunna tuommonen keskellä mehtee...? Hyvä vuan ku et männy lähempätä kahtelemmaan.
  Meelläe olj yhensortin keppitehas tiälä ku tehtii vävyn kansa puuhommija.Äet ee kyllä antanna niitä kanneksija. Ku olj muka justiisa niitä pinnoon pantu. Se ku ee oekee nuihen keppiin piälle älyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne puuhommat onnii oikkeita miestentöitä. Miekkii oon suana olla monet kerrat hommissa mukana Satu-tätin ja Jarkon kansa niitten mökillä. Äetit tahttoo olla joskus vähä keppirajoitteissii eikä ne näitten miestenhommiin piäle ymmärrä niiku myö.

   Poista