tiistai 26. toukokuuta 2015

Peto on irti

(Tyyne touhuaa): Tyyne tiällä, mjou. Että kuulkee ikinä arvoo, missä mie oon. Mie oon omassa entisessä koissa. Mummi lähti kuulema jonnehhii virkistymmää ussemmaks päiväks enkä mie sua olla nii pitkkään yksinnään kotona. Miepä näytän teile, miten se homma oikkein mäni.

Äippä, minne myö männään? Mie en kyllä joutas minnekkää
autoajeluille lähtemmään ku mummihhii tulloo kottiin
varmmaan ihakohtsillään. 

Mittee varten työ raijasitta sen kauhheen akan tuas tänne?
Kyllä mie näin, vaikka se kopassa olihii. Parempi oli
karkkuun lähttee hyvänsiänaikana.

Kuka on nukkuna sänkyssäni?

Sitähä minnäi. Tiälä Jaanan luona Vallattomissa villoissa
mie oonnii paljo mielluummin ku kotona. Varsinnii
nyt ku se kauhhee akka on sielä.

Miun osote on: Oskari, Vallattomat villat, iso lukkaali.

Ja kahtokkeepa miun lukkaalia! Miulla on oma sohva
ja kaikki. Kaikista parrainta on kuitennii olla tiälä
yläritsillä, minne mie nyttennii heti kapusin ku
kopan ovvee vuan raotettii. Kyllä tykkeen!
(Tuure tarinoi): Myö ollaannii nyt Tyynen kansa kahelleen kotona isäntäväin kansa. Oskari lähti eilissäuamuna minilomalle paratiisiisa. Suatta uskkoo, jotta vauhttii ja vuarallissii tilantteita on riittännä. Sunnuntakina Tyyne tinttas minnuu tassulla päin kuonnoo. Vähä säikähti sitä itehhii ku heti alako minnuu mielistelemmään. Mie vuan tuijotin ihmmeissäni, jota mikähä sille nyt tuli.

Eilisen päivän Tyyne sitte nelisti piä viijentenä jalakana ympäri huushollia. Tännäähä tuo on jo ollunna rauhallisempi. Ja huomena se kuulema lähttöökkii sitte mummin luo takasi olemmaan ja Oskari tulloo kottiin minilomalttaan. Äippä kuulu sanovan, jotta vielä männöö aikkoo hoikotvalleen ennen ku Tyyne pakkovvaa kimpsusa ja kampsusa ja muuttaa ommaan kottiin takasi. Se verran selevästi Oskari mielipitteesä ilimas ku Tyynen näki.

6 kommenttia:

 1. Millonkas te, Tyyne ja Oskari, ootte erilleen muuttanneet? Tuliks teille tappelu? Me ollaan ny vähän pudottu teijän jutuista, sori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon asuna mummolassa syksystä asti (http://tassuveljet.blogspot.fi/2014_10_01_archive.html). Joku mieletönhäiriö miulle ilimeisesti tuli ku kävin Oskarin kimppuun ja se sai tarppeekseen ja piätti muuttoo saunnaan asummaan. Mummin kansa miula mukava olla eikä mittään kohttauksiakkaa oo ollu hirmu pitkkään aikkaan.

   Poista
 2. Jopa sielä on ollunna ruamoo kerraksesa! No onneks kuitennii enämmiltä harmilta siästyjä. Vaekka ee tuo oo mukavata suaha kuonoosa hetkättelyssä.
  Oskarilla näätöstää olovan oekee unelmaloma :)
  Ja ku kerta Tyynehhii tykkee olla mummulassa ni hyvästi suplahtaa asijat kohta tuas.
  Sinä Tuure joovvut nyt olemmaan vähä kahen tulevvälissä. Ku kummannii kansa oot kaverj ja nämä tuas ee tule toemeen toestesa kansa. Vuan sinä oottii tuommonen viisas ja raahallinen sovittelija ni hommat hoetuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miullaha on jo kokemusta rauhanneuvottelijan hommista männä vuuven elokuulta. Sillon suatiin rauha solomittuva kissoin välille. Lokakuussa Oskari sitte sai kertalaakista tarpeekseen Tyynen salamahyökkäyksestä. Suapi nyt sitte nähä, millonka rauhanneuvottelut alotettaan uuvesttaan. Mie oon kyllä käytettävissä sillon välittäjän tehtävviin ku kerta kummannii osapuolen kansa tulen hyvin toimmeen.

   Poista
 3. On se ikävää, jos ei kissimissit osaa elää samassa porukassa! Mutta toisaalta - mummola - miniloma - käyhän se noinkin. On teillä ollut taas liikennettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä myö aina muistettaan järjesttee isäntäväille äksöniä sen verran, jotteivat iha piäse tylsistymmään. Piäsiäntösesti ollaan kuitennii aika tasassii eläjiä.

   Poista